Fintech

Pepins hämtar IR-chef från poddvärlden

Crowdfunding-bolaget Pepins anställer Philip Scholtzé som projektledare och IR-chef. Han har en bakgrund på Nordnet och Avanza och har drivit podden "Prata pengar":

Uppdaterad 2018-05-15
Publicerad 2018-05-15
Philip
Scholtzé
Foto:
Unga
Aktiespararna

Det framgår av ett pressmeddelande.

– (...) I min nya roll kommer jag att vilja fortsätta informera och inspirera till aktiesparande och nu specifikt kring investeringar på den här plattformen, säger Philip Scholtzé, i pressmeddelandet.

Han uppger vidare att han har följt Pepins "noga de senaste två åren" och att han har "tilltalats av bolagets vilja att göra något bra för Sveriges privata och professionella investerare", heter det.

Pepins har som affärsidé att låta privatpersoner investera i startups via en plattform. I slutet av förra året stängde bolaget en runda på 100 miljoner kronor. Totalt har bolaget fått in 30 miljoner i riskkapital.

Nackabaserade Alternativa Aktiemarknad bytte våren 2016 namn till Pepins för att främst fokusera på så kallad investeringsbaserad eller ägarbaserad crowdfunding. Bolaget driver dock fortsatt Alternativa listan, en aktiemarknad för onoterade företag. Det är entreprenören Anders Sjunnesson som byggt crowdfunding-plattformen Pepins.

Platsannonser