Fintech

Nytt avtal hjälper Quickbit med krav för penningtvätt

Fintechbolaget Quickbit har ingått ett strategiskt viktigt avtal med Scrive. Avtalet ger Quickbit tillgång till en effektivare process för digital identifiering av kunder och autentisering av transaktioner.

Publicerad 2019-12-06

Quickbit är ett svenskt fintechbolag som utvecklar tekniklösningar för kryptovalutor och blockchain för den globala marknaden, och Scrive är ett svenskt företag som tillhandahåller lösningar för elektronisk signering, digital identifiering av kunder och autentisering av transaktioner.

Integrationen av Scrives lösning i Quickbits tjänster ska ge ett snabbare och säkrare sätt för Quickbit att uppfylla regelefterlevnadskrav vad gäller att motverka penningtvätt och uppfylla kraven kring kundkännedom. Via avtalet uppfylls även kraven från EU-förordningen EIDAS, vilken innebär att kunna erbjuda europeiska användare digital verifiering med deras respektive nationella identiteter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet omfattar initialt marknaderna Sverige (Svenskt Bank ID), Norge (NO BankID) Danmark (Danskt NemID), Finland (FTN), Tyskland (Verimi), Belgien (BMID) samt Nederländerna (IDIN). 

– Jag är mycket nöjd att ha avtalet med Scrive på plats. Sättet hur den finansiella sektorn erbjuder kunder sina tjänster är i stor förändring. Genom att integrera en lösning för att verifiera kunder digitalt kommer Quickbit att ligga i framkant av denna utveckling, säger Serod Nasrat, vd Quickbit, i en skriftlig kommentar.

– Avtalet ger oss en naturlig plattform för expansion i norra Europa och allt eftersom Scrive expanderar till nya marknader kommer Quickbits lösningar att kunna erbjudas där.

 

Platsannonser