Annika Olsson, ny vd Express Bank. Foto: Express Bank
Bank

Ny vd för Express Bank

Annika Olsson tar över som ny vd för Express Bank. Banken är helägd av BNP Paribas Personal Finance.

Uppdaterad 2020-04-01
Publicerad 2020-04-01

Efter tio år i ledande positioner inom Express Bank tillträder Annika Olsson som ny vd. I sin nya roll ska Annika Olsson leda den fortsatta verksamhetsutvecklingen på den nordiska marknaden. 

Express Bank är helägt av BNP Paribas Personal Finance, som är ett dotterbolag till den franska storbanken BNP Paribas, som under de senaste åren etablerat sig bland de ledande låneleverantörerna i Danmark. I dag är banken representerad både i Danmark, Norge och Sverige, där Express Bank 2017 förvärvade Seven Day Bank. 

Som ny vd blir en av Annika Olssons främsta uppgifter att samla och stärka den nordiska verksamheten ytterligare. 

– Med min långa erfarenhet inom banken, ser jag fram emot utmaningarna som ligger framför oss. Vi är ett starkt team med både lång och bred erfarenhet och vi arbetar mot våra högt uppsatta mål i Norden som just nu sträcker sig fram till 2024. Express Bank har ambitioner att fortsätta växa i hela Norden, säger Annika Olsson, vd för Express Bank, i en skriftlig kommentar.

Utöver tillväxtambitioner ligger mycket av utvecklingen i att skapa en mer enhetlig affärsmodell över hela Norden. Fokus för nya vd:n kommer att ligga på att stärka Express Banks roll som strategisk samarbetspartner till den nordiska detaljhandeln samt till låneförmedlare, som kan dra nytta av en gemensam nordisk plattform för allt från IT-infrastruktur till produktutbud. 

– Det är ett spännande ansvar att leda ett bolag som bryter landgränser. Det var bara några år sedan Express Bank förvärvade Seven Day Bank i Sverige, och det är ingen hemlighet att vi nu tittar på hur vi kan expandera även till Finland, säger Annika Olsson. 

Den första uppgiften blir dock att lägga allt fokus på krishantering och nödvändiga åtgärder. Corona- situationen påverkar tydligt den nya vd:s arbetsuppgifter: 

– Express Bank har ambitiösa planer, men just nu är den stora uppgiften att hjälpa våra anställda och kunder genom corona-krisen på ett så bra sätt som möjligt. Det innebär att vi kommer att arbeta en hel del med nödvändiga åtgärder under den närmsta framtiden. 

Annika Olsson har även en vision om att etablera Express Bank som en av Nordens ledande arbetsgivare. Detta är en viktig del i bankens strategi, som håller på att implementeras i samtliga länder. 

Express Bank Express Bank grundades 1987 som ett samarbete mellan Handelsbanken och Dansk Supermarked. I dag samarbetar banken med mer än 2 000 återförsäljare och har fler än 250 anställda. Express Bank har sitt huvudkontor i Taastrup och har även kontor i både Norge och Sverige. I Sverige heter banken Seven Day Bank. 

Totalt har BNP Paribas runt 700 anställda i Norden, varav drygt en tredjedel finns inom corporate finance och markets. Resterande del arbetar inom Alfred Bergs fondförvaltning samt i olika bolag inom bland annat personförsäkring, leasing och privatbankverksamhet, där BNP Paribas via danska Ekspres Bank förra året köpte Sevenday Finans på den svenska marknaden.

Platsannonser