Annons

Annons

Ny vd för Bluestep Bank

Björn Lander har utsetts till ny vd för Bluestep Bank.

Bluestep Bank, specialiserad på bolån i Norden, tillkännager idag att Björn Lander har utsetts till ny vd. Tillträdet sker den förste oktober då Rolf Stub samtidigt avgår som tillförordnad vd, meddelar banken på måndagen.

Enligt banken har Björn Lander "ett starkt track-record inom digitalisering och innovativa distributionskanaler för finansiella produkter". Han var tidigare global chef för OCP (Online Comparison Platforms) på Bauer Media Group och innan dess vd på Zmarta.

När Björn Lander tillträder i oktober kommer Rolf Stub att återgå till rollen som Chef för Strategi- och Affärsutveckling.

Annons

Annons

– Jag ser fram emot att komma till Bluestep. Det är ett unikt företag som fokuserar på att hjälpa den växande andelen av befolkningen som inte får hjälp av traditionella banker, säger Björn Lander, Bluesteps tillträdande vd.

Per-Arne Blomquist som är styrelseordförande i Bluestep, kommenterar:

– Björn bidrar med solid erfarenhet och kunskap genom sina ledande befattningar inom digital marknadsföring och finansiella produkter under de senaste tio åren. Björns tillträde sker vid en tidpunkt då Bluestep växer med nya satsningar och befäster sin ledande position för befintliga produkter. Jag vill också ta tillfället i akt och tacka Rolf för hans starka insats och ledarskap under de senaste tio månaderna och jag ser fram emot att fortsätta arbeta med honom i hans roll som Chef för Strategi- och Affärsutveckling.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons