Finans

Nu är affären bekräftad: Söderberg & Partners köper Humle

Realtid.se avslöjade att Söderberg & Partners köper Humle Kapitalförvaltning. Nu bekräftas affären officiellt.

Uppdaterad 2016-11-16
Publicerad 2016-11-16

Det var i fredags (11 november) som Realtid.se kunde avslöja att Söderberg & Partners köper Humle Kapitalförvaltning. Nu har Söderberg & Partners gått ut med ett pressmeddelande att man går in som huvudägare.

Humle Kapitalförvaltning förvaltar 15 miljarder kronor och har 2000 kunder. Styrelseordförande är den tidigare moderatledaren Ulf Adelsohn. En annan styrelseledamot är Erik Saers, som tidigare har suttit i bland annat Finansinspektionen.

Humle kapitalförvaltning drivs av medarbetarna som även varit dominerande ägare i bolaget. Nu får flera i personalen miljontals kronor efter att Söderberg & Partners köpt Humle kapitalförvaltning.

Humle kapitalförvaltning bildades 2006 men ursprungligen startade bolaget 1997 och hette då Myrberg & Partner. Bland företagets kunder finns privatpersoner, företag, institutioner och kyrkliga församlingar.

Söderberg & Partners startades 2004 med visionen om att utveckla och förnya bank- och försäkringsbranschen. Företaget är idag Sveriges ledande fristående rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter. 2015 omsatte Söderberg & Partners 2.5 miljarder och gjorde en vinst på 280 miljoner kronor. Företaget leds av Gustaf Rentzhog.

Söderberg & Partners har skickat ut ett pressmeddelande som bekräftar att man går in som huvudägare.

”Söderberg & Partners fortsätter att växa och genom förvärvet stärks positionen som den största bankoberoende aktören inom kapitalförvaltning som riktar sig mot förmögna privatpersoner. Humle Kapitalförvaltning är en fristående aktör med en profil som passar Söderberg & Partners värderingar och tillväxtstrategi. I dag förvaltar Humle Kapitalförvaltning cirka 15 miljarder kronor fördelat på knappt 2 000 kunder.”, skriver man i pressmeddelandet.

–Humle Kapitalförvaltnings verksamhet har präglats av öppenhet, professionalism och att kunden alltid kommer först. Humle är en framgångsrik och seriös aktör som vi är väldigt glada över att välkomna, säger Gustaf Rentzhog koncernchef Söderberg & Partners.

I pressmeddelandet anges att Humle kommer att fortsätta verksamheten i eget namn och egna lokaler, man skriver vidare att gemensamt för de förvärv Söderberg & Partners gjort är en vilja att tillsammans med andra utveckla verksamheter utan att förstöra det som är unikt för varje aktör.

– Vi är glada över att få en ny huvudägare som vill vara med och utveckla Humle långsiktigt. Humles kunder kommer att få tillgång till specialistkompetens inom en rad områden såsom juridik, analystjänster och rådgivningsverktyg. Söderberg & Partners kan också erbjuda oss i ledningen stöd när det gäller IT-frågor inför ett alltmer omfattande och komplext regelverk, säger Lennart Österlund, vd Humle Kapitalförvaltning.

Affären är villkorad av Finansinspektionens godkännande.

 

Platsannonser

Logga in