Annons

Annons

Nordic Capital och Sampo blir största ägare i Norwegian Finans

Nordic Capital och Sampo blir största ägare i Norwegian Finans Holding när de tillsammans förvärvar 17,47 procent för 223 miljoner euro, motsvarande cirka 2,4 miljarder kronor.

Nordic Capital Fund IX och Sampo har tillsammans förvärvat 17,47 procent av aktierna i Norwegian Finans Holding ASA från det norska flygbolaget Norwegian Air Shuttle ASA för ett totalt värde om 223 miljoner euro, motsvarande cirka 2,4 miljarder kronor.  

Akierna säljs därmed till ett pris om 68 norska kronor per aktie, vilket motsvarar en premie om 15,4 procent på stängningspriset den 16 augusti 2019.

Försäljningen av aktierna görs i två omgångar. Transaktionen av 9, 97 procent av aktierna förväntas avsluta omkring den 26 augusti 2019 och de resterande 7,50 procent av aktierna, väntar på ett godkännande av de norska myndigheterna.

Annons

Annons

Nordic Capital kommer att äga 11,14 procent av aktierna i Norwegian Finans Holding och Sampo kommer att äga 6,33 procent av aktierna.

Arctic Securities, Danske Bank, Norweigan Branch och DNB Markets har agerat som finansiella rådgivare till Norweigan Air Shuttle och Bahr har agerat som legal rådgivare vid transaktionen.

Norwegian Finans Holding har mer än 1,6 miljoner kunder och 84 anställda baserade i Norge. 

Mer inom kort.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons