Nanoforms team. Foto: Nanoform.
Nanoforms team. Foto: Nanoform.
Börs

Nanoform går mot notering på First North

Danske Bank, SEB, Swedbank och Vinge är med i Nanoforms noeteringsprocess.

Publicerad 2020-05-11

Det finska nanoteknikbolaget Nanoform avser att genomföra en notering av aktien på Nasdaq First North-listan i Stockholm och Helsingfors. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget tillkännager att ett antal investerare åtagit sig att teckna aktier för cirka 45 miljoner euro i erbjudandet till en pre-moneyvärdering om 150 miljoner euro. Däribland Fjärde AP-fonden, Handelsbanken Fonder, Mandatum Life Insurance Company, Sp-Fund Management Company, OP Fund Management Company och Keel Capital.

”2020 har varit ett otroligt spännande år för oss. Vi har ingått flera nya avtal med bolag inom läkemedelsindustrin, vilket starkt påvisar intresset för vår teknologi, vi erhöll GMP-certifikat från FIMEA, vi är på väg att börsnoteras och vi har expanderat vår nanoformeringskapacitet”, säger Edward Hæggström, VD och medgrundare av Nanoform, i en kommentar.

Bolagets har en patenterad teknologi som de kallar CESS (controlled expansion of supercritical solutions) vilken producerar nanoformerade API-partiklar, så små som 10 nm.

“CESS-teknologin förser Nanoforms kunder med en möjlighet för nya läkemedelskandidater att klara sig genom kliniska prövningar, ger läkemedelskandidater som tidigare misslyckats en andra chans att nå marknaden samt förbättrar och även möjliggör livscykelhantering av existerande läkemedel”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Bolaget förväntar sig att bruttolikviden uppgår till cirka 70 miljoner euro och pengarna kommer att användas till att stödja bolagets tillväxtstrategi genom att expandera produktionsförmågan och även stärka organisationen inom produktion, försäljning och kvalitetskontroll samt att fortsätta med forsknings och utvecklingsverksamheten.

“Idag utvärderar Nanoform CESS-teknologin med flera kunder, bland andra Astrazeneca och Orion Pharma, och har en växande pipeline med stora läkemedels- och bioteknikföretag. Bolaget har idag sju produktionslinor, sex non-GMP-produktionslinor och en GMP-kompatibel produktionslina”, skriver bolaget i en kommentar.

Danske Bank och SEB agerar joint global coordinators medan Swedbank i samarbete med Kepler Cheuvreux och Stifel Nicolaus Europe är joint bookrunners i samband med noteringen.

Borenius Attorneys och Advokatfirman Vinge är legala rådgivare till Nanoform och White and Case är legala rådgivare till joint global coordinators och joint bookrunners.

Platsannonser

Logga in