Martin Taranger med kollegan Marta Laurell, advokat, vid prisutdelningen i Årets advokatbyrå förra veckan.
Juridik

Morris Law vann klienternas hållbarhetspris

Uppstickarbyrån Morris Law är den mest hållbara advokatbyrån, i klienternas ögon. Vd Martin Taranger ser hållbarhetspriset som en sporre att infria de förväntningar som finns.

Publicerad 2019-01-14

Klienternas hållbarhetspris var en av fem titlar som delades ut förra veckan vid evenemanget Årets advokatbyrå. Det fina specialpriset gick till Morris Law, en relativt ny stjärna på advokathimlen, som tändes i Göteborg men blinkar allt intensivare även i Stockholm.

– Vi har precis flyttat in i vår nya fantastiska lokal i Moodgallerian i Stockholm, säger vd Martin Taranger och avslöjar att den har plats för 35 personer, det vill säga nästan dubbelt så många som man är på Stockholmskontoret i dag.

Byrån startades i Göteborg, där Realtid hälsade på i våras för att prata om vad som gör Morris Law till en modern byrå.

Läs mer: Morris Law bygger tillväxt på kultur

– Vi är en ung byrå som arbetar mycket med kultur och tänker annorlunda kring ledarskapet, men vi växer också snabbt med allt vad det innebär och har därför också stora utmaningar, säger Martin Taranger.

Jämställdhet är den aspekt av hållbarhetsfrågorna som klienterna värderar allra högst. Att byrån fortfarande har en väg att gå hindrar inte Morris Law från att få högst sammanvägt betyg på hållbarhetsområdet när klienterna fått betygsätta kriterier som policy för hållbar utveckling, samhällsansvar, jämställdhet, mångfald och rimlig intern arbetsbelastning.

– Det är naturligtvis otroligt roligt att våra kunder uppfattar oss på det här sättet, men jag ser det mer som en sporre att vi ska leva upp till deras bild än som en belöning för vad vi faktiskt gör i dag, vi har mycket att jobba med, säger Martin Taranger.

Att byrån behöver arbeta mer med hållbarhetsfrågorna är en självklarhet, menar han. På det sättet har Morris Law kommit en bit på vägen. Men ännu återstår mycket konkret och handfast arbete att göra, enligt Martin Taranger.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in