Premium
En svensk förmedlare av aktier i börsaktuella EEW dömdes förra året till fängelse för sin inblandning i Contender-svindeln.
En av de som tidigt varit med och marknadsfört EEW-aktierna är Lars Nicholls tidigare kollega Fredrik Rönnberg. Vad få kände till vid tidpunkten var att Fredrik Rönnberg sedan december 2017 stod åtalad för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott för sin inblandning i Contender-svindeln.
Granskning

Misstänkt i Contender-härvan – sålde EEW-aktier

En svensk förmedlare av aktier i börsaktuella EEW dömdes förra året till fängelse för sin inblandning i Contender-svindeln. I väntan på att överklagan ska tas upp i hovrätten fortsätter mannen att marknadsföra EEW som han kallar för "ett fantastiskt investeringscase" och "det viktigaste i mitt liv".

Uppdaterad 2021-05-25
Publicerad 2021-05-25

Realtid har i en rad artiklar granskat solenergibolaget EEW som så sent som i mars sjösatte en private placement för att ta in motsvarande 152 miljoner kronor, och som nu siktar på en notering på Londonbörsen.

Samtidigt har det visat sig att aktier i bolaget har sålts till svenska investerare sedan åtminstone 2019. Det har skett genom en...

Vill du läsa vidare?
Det här innehållet är en del av Realtid Premium. Nu kan du prova Premium över sommaren för 199 kr (ex moms).
  • Tillgång till allt vårt innehåll på Realtid
  • Nyheter, analyser, granskningar och reportage för beslutsfattare
  • Tillgång till Realtids arkiv sedan 2004
  • Exklusiva erbjudanden från KTH Executive School och Lexly
Köp Premium
Redan medlem?

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in