Fastigheter

Mengus köper SAS huvudkontor

Riskkapitalbolaget förvärvar attraktiv kontorsfastighet i Solna från norska KLP.

Uppdaterad 2016-02-17
Publicerad 2016-02-17

SAS-huset i Frösundavik får nya ägare. Riskkapitalbolaget Mengus förvärvar från norska KLP och etablerar sin tredje fond genom affären.

Cushman & Wakefield samt Cederquist var säljarens rådgivare och Linklaters var rådgivare till Mengus. Vinge var även Mengus rådgivare för själva fondetableringen. Tillträde till fastigheten, som ligger i nationalstadsparken i Solna, sker i april. SAS har ett långt hyresavtal för hela fastigheten men utnyttjar halva samt hyr ut resten till bolag som Schneider och CSC.

– Vi ska fortsätta förädlingen av fastigheten till en attraktiv business park för SAS och övriga hyresgäster med högt ställda krav på service. Läget i Solna är attraktivt och byggnaden är välskött och modern med alla ingredienser för ett slagkraftigt ”all-inclusive-erbjudande” till dynamiska företag, säger Mengus senior partner Hansi Danroth.

Med etableringen av den tredje fonden har bolaget tagit in mer kapital än tidigare, enligt vd Per Niklasson. Genom ett annat förvärv i Solna som skedde i somras blev Mengus andra fond fullinvesterad.

– Parallellt med affärsplanen för Frösundavik kommer fonden att utvärdera ytterligare investeringsmöjligheter i kontorsfastigheter i Stockholm, säger Niklasson.

Platsannonser