Martin Larsson köper Exceed

Rådgivare i affären var Hedelius & Berthelius till Exceed och ScandCap till SGP.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2013-03-06

En av Sveriges största fristående placeringsrådgivare Exceed med ungefär 100 anställda i Sverige får en ny storägare till 51 procent i Chalex AB, detta enligt dagens pressmeddelande.

Rådgivare i affären var Hedelius & Berthelius till Exceed och ScandCap till SGP.

Chalex ägs av finansmannen och grundaren till Svenska Garantiprodukter.

Martin Larsson har mångårig erfarenhet från finansbranschen. Förutom grundare och ägare av Chalex AB och SGP - Svenska Garanti Produkter AB - har han tidigare varit ansvarig produktutvecklare på Kaupthing Bank och chef för garantiprodukter på Aragon Fondkommission.

Med sin mångåriga erfarenhet kommer Martin Larsson att tillföra bred branschkunskap och specialistkompetens, främst genom utvecklig och förvaltning av strukturerade produkter, dessutom kan SGP:s produkter, på ett bra sätt, komplettera Exceeds befintliga utbud.

Nu får gemensamma möjligheter kopplat till både produkter och marknad.

–Med vår nye delägare får vi en stark partner med ett brett kontaktnät, som gör att vi kommer kunna stärka vårt erbjudande. Det kommer leda till ökad kundnytta och förutsättningar till ökad tillväxt, säger Martin Warne VD på Exceed.

I samband med ägarförändringen kommer ny styrelse tillsättas som tillför bolaget ytterligare kompetens.

Exceed och SGP

Om Exceed

Exceed är en av Sveriges största fristående specialister på finansiell rådgivning. Bolaget står under Finansinspektionens tillsyn och innehar tillstånd för värdepappersrörelse och försäkringsförmedling. Exceed hjälper kunder med allt från privat pensionssparande och avtalspensioner till mer avancerade skräddarsydda finansiella lösningar för företag och institutioner. Bolaget grundades 2002 och har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Helsingborg och Norrköping. Exceed har drygt 100 anställda och 19 000 kunder vars kontrakterade förvaltning överstiger 7 miljarder kronor.

Om SGP

SGP - Svenska Garantiprodukter AB är ett oberoende värdepappersbolag med tillstånd från Finansinspektionen. En av affärsidéerna är att utveckla och marknadsföra strukturerade produkter, främst mot svenska institutionella placerare. SGP arbetar efter en uttalad lågprisprofil i syfte att alltid erbjuda marknadens bästa villkor.

Platsannonser

Logga in