Finans

Långivaren DBT förstärker teamet

Långivaren DBT förstärker teamet med två nya rekryteringar från Nordea och Euroclear, Annika Vangstad och Max Mennfort.

Publicerad 2020-01-14

Hon har tidigare  haft samma roll på Landshypotek Bank och nu senast för Business Banking på Nordea, Max Mennfort som närmast kommer från posten som chefsjurist på Euroclear ansluter som General Counsel.

Annika Vangstad tillträder som Chief Marketing Officer.  Närmast kommer hon från Nordea där hon varit nordisk marknadschef för företagssidan med ansvar för marknadsföring och digital försäljning, samt för startup-samarbeten och hållbart företagande. 

– DBT fyller en viktig roll på marknaden eftersom det behövs nya låneaktörer som kan bidra till att Sveriges små- och medelstora företag kan fortsätta växa och utvecklas. Att bli en del av ett team som på riktigt sätter företagarnas behov i centrum och engagerar sig i deras affär, känns både angeläget och engagerande. Jag ser fram emot att vara med och stärka DBT:s position så att fler entreprenörer får möjligheter att lyckas med sina planer och affärsidéer, säger Annika Vangstad i en skriftlig kommentar.

Max Mennfort har mer än 20 års erfarenhet inom bank och finans. Han har haft ledande befattningar som chefsjurist på både Euroclear och Marginalen Bank och har lång erfarenhet av governance-frågor. 

– Sverige har många duktiga och drivna entreprenörer men marknaden erbjuder alltför sällan enkla och långsiktiga krediter för dem. DBT sätter entreprenörernas behov i fokus och har ett fantastiskt team av kompetenta medarbetare. Jag ser stora möjligheter för DBT och är stolt över att bli en del av DBTs framtid, säger Max Mennfort.

Platsannonser