Stripe, Klarna
"Jag tycket det är kul att vi kan bli en del av Klarnas framgång i USA, både genom att distribuera betalmetoden, men också genom att hantera deras kortbetalningar", säger Erik Olofsson, Nordenchef på Stripe. Till höger, Sebastian Siemiatkowski, vd för Klarna.
Fintech

Klarna och Stripe i samarbete om betalningar

Nu kan miljontals företag som använder Stripe erbjuda Klarnas betalningsalternativ till sina kunder.

Uppdaterad 2021-10-26
Publicerad 2021-10-26

Samarbetet innebär att Stripe-användare i tjugo länder – däribland USA, Kanada och länder i Europa – nu kan erbjuda Klarna som betalningsalternativ till sina kunder.

Därmed kommer Stripes användare att kunna erbjuda konsumenter Klarnas funktion - "köp nu - betala senare" – ett betalningsalternativ som innebär att man kan sprida sina betalningar över tid.

Hur viktigt är "köp nu - betala senare"-funktionen?
– Sverige ligger främst i världen när det gäller "köp nu - betala senare". Men ser man globalt växer det väldigt snabbt och allt fler efterfrågar nu den möjligheten, säger Erik Olofsson, Nordenchef på Stripe, och fortsätter:

– Stripe erbjuder företag möjligheten att ta emot betalningar på nätet och då vill vi kunna erbjuda de betalmetoder som är relevanta. Globalt sett är Klarna en av de ledande aktörerna i det segmentet.

Enligt Stripe ökar chansen att en kund slutför sitt köp med 30 procent om Klarnas betalningsalternativ erbjuds i kassan. Beloppet som kunden handlar för ökar samtidigt med 41 procent. 

Är det just "köp nu - betala senare"-funktionen som gör att kunder köper mer?  
– Klarna har jämfört hur det ser ut före en handlare börjat använda sig av Klarna och efter. Sedan kan man fråga sig: var kommer effekten ifrån? En sak är just det här: få det nu betala senare. Men kunder lockas även av enkelheten – det blir enklare att checka ut.

Samarbetet innebär även att Klarna kommer att använda Stripe för att ta emot kortbetalningar från konsumenter i USA och Kanada.

– Jag tycket det är kul att vi kan bli en del av Klarnas framgång i USA, både genom att distribuera betalmetoden, men också genom att hantera deras kortbetalningar, säger Erik Olofsson.

Stripe skriver i ett pressmeddelande att Klarna nu kommer att förlita sig på Stripe för cirka 90 procent av sina kortbetalningar i USA och Kanada.

Stripe tog i våras in 600 miljoner dollar och värderades då till 95 miljarder dollar. Det innebär att bolaget är USA:s mest värdefulla startup och en av världens största tillsammans med bland annat Tiktoks moderbolag Bytedance. 

Klarna, som har sitt huvudkontor i Stockholm, värderas till över 45 miljarder dollar och används av 90 miljoner kunder.

Platsannonser

Logga in