Kaia Eichler, Carole Lindmark, Johanna Rutberg, Serneke Group
Kaia Eichler, Carole Lindmark och Johanna Rutberg.
Jämställdhet

Så ska Serneke minska gubbväldet i byggbranschen

Sernekes förstärker sin nya koncernledning med kommunikationschef, General Counsel och hållbarhetschef. Alla tre är kvinnor, något som ska hjälpa bolaget att öka jämställdheten i byggbranschen.

Uppdaterad 2021-11-16
Publicerad 2021-11-16

– Det är en fortsatt utmaning att få till en förändring i branschen och det behövs göras mycket för att få det helt jämställt. Men förebilder är viktigt och att vi nu kan göra en förflyttning är ett viktigt steg att skapa förutsättningar för fler kvinnor, säger Michael Berglin, vd för Serneke Group, till Realtid.

Som en del i detta förstärker Serneke alltså sin koncernledning med tre kvinnor, bland annat på den nyinrättade posten som hållbarhetschef där Kaia Eichler står vid rodret.

– Vi ser hållbarhet som en integrerad del av vår strategiska plan. Något som behöver genomsyra och involvera alla dimensioner av vår verksamhet. Kaia får en central roll i ledningen att driva det arbetet mot att vi även blir konkreta i hur detta ska kunna mätas och redovisas, säger Michael Berglin.

Kaia Eichler har elva års erfarenhet av hållbart byggande och kommer närmast från en tjänst som hållbarhetschef för AFRY:s bygg- och fastighetserbjudande i den internationella ledningsgruppen på affärsområde Buildings, där hon också haft andra chefsbefattningar. Hon har erfarenhet av strategiarbete, affärs- och tjänsteutveckling inom hållbarhet i bygg- och fastighetsbranschen samt av att påverka kultur och syn på frågor inom hållbarhet.

De andra två kvinnorna som förstärker bolagets ledning är Johanna Rutberg och Carole Lindmark.

Carole Lindmark blir kommunikationschef. Hon har över 25 års erfarenhet av arbete med varumärke, marknad och kommunikation, senast i rollen som globalt ansvarig för Vattenfalls varumärke. Där har hon bland annat drivit arbetet med varumärkesplattformen som inkluderat att sätta värderingar, syfte och kultur bland alla anställda och kunder. Tidigare har hon gjort samma resa med Telia.

Johanna Rutberg blir General Counsel. Hon har 15 års erfarenhet av bolagsjuridik. I sin senaste roll som chefsjurist för affärsområde Telia Global har hon bland annat haft ansvar för bolagsstyrning inom hela koncernen. Tidigare har hon även varit ansvarig jurist inom Telia för etik och regelefterlevnad.

Listan på alla personer i Sernekes nya koncernledning finns här>> 

– Nya kompetenser stärker även förutsättningarna att leverera ett erbjudande som möter branschens och samhällets ökade utvecklingsbehov inom bland annat hållbarhet och digital transformation, säger Michael Berglin.

Platsannonser

Logga in