Eva Elmstedt
Eva Elmstedt vann årets Women's Board Award.
Utmärkelse

Eva Elmstedt vann styrelsepris

Eva Elmstedt har vunnit årets Women's Board Award. Utmärkelsen föräras den bästa kvinnliga ordförandekandidaten till stora bolag.

Uppdaterad 2016-10-14
Publicerad 2016-10-14

Det var igår som Women’s Board Award delades ut för femte gången i Sverige hos Grant Thornton. Utmärkelsen delas ut för att främja styrelsekompetens och lyfta fram framgångsrika kvinnliga styrelseledamöter som har ordförandepotential i större bolag.

Årets vinnare blev Eva Elmstedt, som förutom äran fick ett stipendium till den internationella handelshögskolan INSEAD.

– Jag tror på mångfald som en framgångsfaktor och Women's Board Award är ett positivt sätt att belysa frågan kring kvinnor och styrelser. Att nu som vinnare ha fått det här förtroendet känns både roligt och sporrande och jag hoppas kunna inspirera andra i min tur, säger hon.

Juryns motivering lyder som följer:

"Med en utpräglad internationell profil har hon lett stora organisationer som verkar i teknikens framkant. Hon har erfarenhet av både CIO-roller och av att leda affärsdrivande divisioner, ofta i miljöer där det digitala kapitalet är avgörande. Under sin operativa karriär har hon lyckats med uppdrag både i med- och motgång. Sedan cirka ett år arbetar hon på heltid som styrelseledamot och rådgivare med flertalet noterade bolag i sin portfölj. Med en djup expertis som grund arbetar hon nu som en bred generalist med hög integritet, välavvägd pragmatism och ett djupt kunnande."

Fakta Eva Elmstedt

Eva Elmstedt har en B.Sc. i ekonomi och datavetenskap, har tidigare bland annat varit CIO för 3, globalt kundansvarig på Ericsson och senare divisionschef Global Services och medlem i företagsledningen på Nokia Networks. Nuvarande styrelseuppdrag för Addtech, ProAct, Gunnebo, Axiell och KnowIT. Hon driver utöver sina styrelseuppdrag också det egna utbildningsföretaget Syntavia.

Platsannonser