Erik Penser Bank, SEB, Erika Lundqvist
"Efter tretton fantastiska år på en storbank tilltalade det mig att nu få bli del av en mindre, snabbväxande aktör," säger Erika Lundquist som i höst tar över som chef för Wealth Management på Erik Penser Bank.
Finans

"Datadriven förmögenhetsrådgivning kombinerat med personlig touch är framtiden"

SEB:s globala chef för Private Banking Erika Lundquist går till Erik Penser Bank och blir där chef för affärsområdet Wealth Management.

Uppdaterad 2021-07-26
Publicerad 2021-07-23

Erika Lundquist har varit i totalt tretton år på SEB. Före rollen som global chef för Private Banking var hon vd för SEB i Luxemburg och hon har även arbetat på ledande befattningar inom Brummer & Partners, AP3 och ABB Financial Services.

Varför väljer du att gå till Erik Penser just nu? 
– Det är en oerhört spännande tidpunkt att få ansluta till Erik Penser Bank. Företaget är i en mycket intressant utveckling på många olika plan, med det långsiktiga familjeägandet, högt kundfokus och viljan att bygga hållbara affärer som grund. Att få vara med och utveckla den befintliga verksamheten och samtidigt leta efter nya tillväxtmöjligheter är en oemotståndlig möjlighet, säger Erika Lundquist. 

– Möjligheten dök upp att bli del av Erik Penser, ett framgångsrikt team som jag har stor respekt för. Efter tretton fantastiska år på en storbank tilltalade det mig att nu få bli del av en mindre, snabbväxande aktör. 

Vad ser du framför dig? Marknadsläget? 
– Vi är inne i en mycket intressant, men också väldigt speciell period. En ökad framtidstro bland företag och privatpersoner och ett stort intresse för aktiemarknaden, kapitalrådgivning och investment banking. Det är extra roligt att även väldigt många yngre är intresserade av aktiemarknaden och årets lista med börsintroduktioner är lång. 

– Ekonomisk återhämtning framgår tydligt av senaste tidens kvartalsrapporter. Det finns mycket kapital och förmögenhetstillväxten är hög. Å andra sidan finns det risk för inflation och avtagande ekonomisk tillväxt på grund av att stater eventuellt tvingas höja skatterna för att täcka budgetunderskott.

Största trenderna inom Wealth Management?
– I likhet med många andra verksamheter och industrier, så är de största globala trenderna digitalisering och hållbarhet även för Wealth Management.

– Utgångspunkt från kundbehov och att möta kunderna med relevanta erbjudanden är av största vikt. Datadriven förmögenhetsrådgivning kombinerat med personlig touch är framtiden. 

Erika Lundquist börjar sitt nya jobb hos Erik Penser i november.

 

 


 

Platsannonser

Logga in