Annons

Annons

hoppa_534.jpg

Det finns flera goda skäl att anställa en hoppjerka.

5 skäl att anställa en hoppjerka

Finns det fördelar med att anställa någon som har många kortare anställningar bakom sig? Absolut, säger Liz Ryan, krönikör på Forbes.com.

Det finns ingen anledning att vara rädd för att anställa en hoppjerka skriver Liz Ryan i sin senaste krönika. Detta eftersom utveckling bara sker när vi tar klivet in i nya sammanhang.

Hon menar att vi bara kan lära oss att lita på det vi känner och växa bortom vår arbetsbeskrivning när vi prövas i arbetslivet.

"Det är så vi får större våra muskler!", konstaterar hon.

Annons

Annons

Den som stannar år efter år efter år på samma arbetsplats tenderar istället att ha ett arbete och en karriär som går på lågvarv.

"Med hoppjerkor kommer frisk luft från världen utanför och därför finns det ingen anledning att vara rädd för dem, tvärtom", säger Liz Ryan.

Liz Ryan är vd och grundare av the Human Workplace i USA. Hon skriver regelbundet om arbetsliv och karriär för Forbes.com, Huffington Post, Business Week, Linkedin, Harvard Business Review och Denver Post. "I write about bringing life to work and bringing work to life."

5 skäl att anställa en hoppjerka

1. Hoppjerkor har förmågan att lära sig nya saker snabbt, så deras inkörningsperiod blir förmodligen kort.

2. De har sett avdelningar och företag som sköts bra och mindre bra. Det är därför troligt att de kommer fråga hur saker och ting sköts. Inte för att utmana dig, men för att förstå verksamheten och se dess potential genom att föreslå förbättringar.

3. Hoppjerkor är inte rädda för att ta klivet in i nya situationer och ta initiativ för att bekanta sig med omgivningen.

4. De har jobbat med många typer av människor som har olika sätt att kommunicera på, övertygelser och vanor.

5. Hoppjerkor har samlat på sig mycket erfarenhet och smarta sätt att lösa problem på från tidigare jobb. De tar med sig den kunskapen till din organisation!

Annons

Annons

Annons

Annons