Annons

Annons

jurek.jpg

Shervin Razani, VD för Jurek, menar att affären lägger en grund för att på sikt marknadsledande inom HR.

Jurek utmanar inom HR genom nytt förvärv

Konsultbolaget Jurek växer för första gången genom förvärv. Med köpet av ID Entity AB är målet att bli ledande inom HR, vid sidan av juridik och ekonomi.

Jurek grundades 2006. Fram tills nu har tillväxten skett helt organiskt. Förvärvet av ID Entity föregicks av en lång urvalsprocess, skriver företaget i ett pressmeddelande.

ID Entity AB är ett rekryterings- och konsultbolag som fokuserar på talang inom HR. Förvärvet stärker Jureks erbjudande inom HR och kompletterar specialistområdena juridik och ekonomi. 

– Detta är mer än bara ett förvärv; sammanslagningen innebär ny, konkurrenskraftig kompetens vilket ger oss en bredare plattform också för framtida expansion. Självklart ska vi nu satsa på att bli nummer ett även inom HR-området, säger Shervin Razani, VD för Jurek.

Annons

Annons

Både Jurek och ID Entity menar att de drivs av värderingar som är större än bara rekrytering. De vill “på riktigt” skapa en bättre arbetsmarknad genom att varje individ ska ges de bästa möjligheterna och att individen ska stå i fokus. Jurek uttrycker det som Talang på lika villkor medan ID Entity beskriver HR som Human Responsibility. 

Denna grundläggande filosofier möjliggör en smidig sammanslagning då bolagen redan arbetar utifrån samma vision och kärnvärden. 

– Att som exklusivt utvald för vårt starka kunnande inom HR få bli en del av Jurek är ett bevis på att vi lyckats med vår strategi och satsning på att nischa oss inom HR, säger Ylva Ottosson, VD på ID Entity.

Ylva Ottosson kommer vara aktiv i att driva satsningen inom affärsområdet HR på Jurek och inta rollen som Business Manager med målet att bli ledande i Sverige inom HR-rekrytering och HR-konsulttjänster.

Jurek omsatte förra året 170 miljoner och har 260 anställda. ID Enity AB omsätter drygt 30 miljoner kronor och har 30 anställda. 

Jurek förvärvar samtliga aktier i ID Entity AB.

 

– Den exakta köpeskillingen är hemlig. Vi har kommit överens om en marknadsmässig summa som ligger i paritet med liknande bolag som är noterade, säger Shervin Razani i en mailkommentar till Realtid.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons