Investors vice-vd bygger miljonvilla

Gotlänningen Lars Wedenborn, Investors finanschef och vice vd, bygger sommarresidens några mil utanför Visby. Planritningen visar en 360 kvadratmeter stor villa, ett gästhus, en pool och poolhus. Enligt rykten på ön kommer kostnaden för bygget ligga på 8 miljoner kronor.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2005-07-19

Lars Wedenborn, som är född och uppvuxen i Hemse på Gotland, köpte tomten i Vibble, strax söder om Visby, för 1.450.000 kronor år 2003. Taxeringsvärdet för tomten är enligt Stadsarkitektkontoret 190.000 kronor. Enligt rykten på den så populära sommarön kommer Lars Wedenborn och hans familj nu att satsa minst 8 miljoner kronor på att bebygga tomten.

Gotlands kommuns byggnadsnämnd har beviljadet bygglov för en tvåvåningsvilla på omkring 180 kvadratmeter per våning. Enligt planritningen som lämnades in till Stadsarkitektkontoret i Visby består nedervåningen av tre sovrum, ett badrum och ett duschrum samt ett stort kök med tillhörande matsal och sällskapsrum.

En trappa upp finns ett stort sovrum med tillhörande badrum där det finns plats för ett stort badkar. Övervåningen rymmer även ett bibliotek med utgång till balkong samt ett rymligt sällskapsrum.

Strax utanför huset kommer det byggas ett gästhus om ungefär 30 kvadratmeter, liksom ett garage. Bygglov finns även för ett poolhus och marklov har beviljats för anläggande av pool.

Lars Wedenborn blev rekryterad till Investor 2000. Han hade då gjort karriär i Stockholms finanskretsar och precis lämnat sitt jobb som vice vd på investmentbanken Alfred Berg. Tanken var att det närmsta året skulle vara ett sabbatsår, men så hörde Marcus Wallenberg av sig.

– Jag gillar den här positionen, i skuggan av vd. Jag hade samma uppgift på Alfred Berg. Jag får ingen kick av att vara på estraden. Jag blir stimulerad av att vara mitt i produktionsprocessen och att medverka i att genomföra affärer. Inte nödvändigtvis att vara med och presentera dem, sade Lars Wedenborn i en intervju i SvD för ett år sedan.

Platsannonser

Logga in