Annons

Annons

Intellecta och Springtime slås ihop

H&H Group väljer att slå ihop den finansiella kommunikationsbyrån Intellecta med pr- och pa-byrån Springtime. Sammanslagningen beräknas vara färdig i mars 2019 och tillsammans får den nya byrån, Springtime-Intellecta, 70 anställda.

Det var augusti 2017 som kommunikationskoncernen H&H Group köpte Intellectas byrådel innehållandes Intellecta Corporate, Hilanders, Bysted, Tomorrow och UnReel till en prislapp på 43 miljoner kronor. Byråerna omsatte då omkring 100 miljoner kronor.

H&H Group har de senaste åren varit inne i en tillväxtperiod och omsatte förra året 570 miljoner kronor med ett resultat före avskrivningar på cirka 40 miljoner kronor. Utöver Intellecta-byråerna förvärvade man tidigare i år även Linköpingsbyrån Identx. Koncernen är efter köpen en av Sveriges största inom kommunikationsektorn.

– Med Springtimes dokumenterade styrka inom corporate communication, public affairs och marknads-PR, i kombination med Intellectas starka marknadsposition hos de offentliga organisationerna och inom finansiell, redaktionell och digital kommunikation, blir vi tillsammans en svåröverträffad aktör på den svenska kommunikationsmarknaden, säger Paul Roswall, vd för Springtime till Resumé.

Annons

Annons

Paul Roswall blir i det fusionerade Springtime-Intellecta affärschef för området corporate communication.

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons