Helg

Så tillbringade juristerna sommaren

Vad gjorde juristerna egentligen i sommar och vilka är deras bästa sommarminnen? Realtid har frågat fem personer i branschen. Svaren bjuder på bland annat svensexa i Tel Aviv, snorkling i Stora barriärrevet och sol och bad.  

Uppdaterad 2017-08-25
Publicerad 2017-08-25

Anders Fast, Managing Partner på Baker & McKenzie Advokatbyrå

Vad gjorde du i sommar? 

– Sommaren tillbringades först i ett mycket varmt och vackert Kroatien och därefter höll vi som vanligt till på Västkusten. Det blev mycket bad och andra aktiviteter med familjen.

Vilket är ditt bästa sommarminne? 

– Min äldsta sons konfirmation. Ett stort steg att vara borta i nästan tre veckor från familjen och det var härligt att se hur kul de haft, men jag noterade också att de mognat en hel del.
 

Cecilia Vesslén, biträdande jurist Wollsén Albinsson Advokatbyrå


Vad gjorde du i sommar? 

–  Jag har arbetat en stor del av sommaren eftersom jag i maj började nytt jobb som biträdande jurist vid Wollsén Albinsson Advokatbyrå där jag trivs otroligt bra. Byrån är specialiserad mot entreprenad- och fastighetsrätt. Arbetet är stimulerande och varierande. För att exemplifiera har jag i sommar bland annat framställt processhandlingar såsom stämningsansökan i klientärenden samt skrivit en artikel som publicerats i Bergsprängnings Entreprenörernas Förenings branschtidning BEF-Nytt och en som snart publiceras i branschtidningen Fastighetssverige. Sommaren har inte enbart bestått av arbete utan jag har även varit ledig och spenderat mycket tid med min sambo, familjen och vänner på min familjs lantställe i Öregrund, precis vid havet. 

Vilket är ditt bästa sommarminne?  

 –  Sommaren har bjudit på många fina stunder. En av de bästa var att ställa till fest för vänner och släkt på lantstället i Öregrund. Mina föräldrar och min sambo hjälpte mig med förberedelserna som pågick i flera dagar. Det blev en mycket lyckad tillställning med god mat och dryck och fint väder. 
 

Kian Kiani, biträdande jurist på ADN Law


 Vad gjorde du i sommar?

 –   Min sommar har spenderats med familj och vänner i både Stockholm och utomlands. Men den största höjdpunkten var när en av mina närmare vänner gifte sig. Ett vackert bröllop ute vid Södertuna slott. Några veckor dessförinnan var vi i Tel Aviv och firade vännens svensexa. Detta kommer att vara ett minne för livet! I övrigt har jag hunnit spendera tid med både familj, släkt och vänner i Stockholm och Paris.    

Vilket är ditt bästa sommarminne?

–   Mitt bästa sommarminne från 2017 är enligt ovan nämnt, min väns svensexa samt bröllop. Överlag skulle jag nog säga sommaren 2011 då jag praktiserade på en advokatbyrå i Los Angeles. Det var en oförglömlig sommar med massa minnen. Framförallt att få uppleva amerikanska rättsprocesser och allt vad den staden hade att erbjuda.  
 

Maria-Pia Hope, vd för Vinge


Vad gjorde du i sommar? 

 –  Tillsammans med familjen bytte jag sommaren i Sverige mot vinter i Australien.

 Vilket är ditt bästa sommarminne? 

 –   Det är nog dött lopp mellan att snorkla med sköldpaddor vid Stora Barriärrevet och spana in sällsynta näbbdjur – uttrar med bäversvans och Kalle Anka-näbb, ungefär - i norra Tasmanien.
 

Biörn Riese, advokat på Jurie


Vad gjorde du i sommar?

– Känns svårt att lämna Östersjön på sommaren tycker jag. Förutom mycket umgänge med goda vänner, så blev det en båttur till Mariehamn-Kökar-finska Utö-Hangö och tillbaka. Magiskt som vanligt!
 
 Vilket är ditt bästa sommarminne?

 – Förutom alla trevliga luncher och middagar, ett soldränkt spegelblankt hav mellan Finland och Åland! Det blev ju inte sämre av att väderprognosen varnat för storm och regn…

Platsannonser