Finans

Grundarna säljer sina aktier i Tobin Properties

Samtidigt som grundaren Erik Karlin lämnar vd-posten i Tobin Properties förvärvar Klövern Erik Karlins och medgrundaren Johan Varlands aktieposter i fastighetsutvecklaren. Efter köpet äger Klövern 70 procent av bolaget.

Uppdaterad 2018-09-03
Publicerad 2018-09-03

“Klövern har idag genom dotterbolaget Dagon Sverige ingått avtal med Erik Karlin, avgående vd i dotterbolaget Tobin Properties, samt med Johan Varland, styrelseledamot och transaktionschef i Tobin Properties, om att förvärva deras respektive aktieinnehav i Tobin Properties”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Klövern förvärvar totalt 3 237 500 stamaktier i First North-listade Tobin Properties till en kurs om 17 kronor per aktie. Efter transaktionen kommer Klövern, genom Dagon Sverige, vara innehavare av totalt 69,8 procent av aktierna samt 71,3 procent av rösterna i Tobin Properties.

Erik Karlin ägde per den 31 juli och innan dagens försäljning 4,8 procent av aktierna och 4,9 procent av rösterna i Tobin medan medgrundaren Johan Varland ägde 2,95 procent av aktierna och 3 procent av rösterna i bolaget.

Så sent som i mitten på juni ägde Erik Karlin 9,3 procent av aktierna och 9,7 procent av rösterna i bolaget medan medgrundaren Johan Varland då ägde 4,8 procent av aktierna och 4,4 procent av rösterna i bolaget.

Fastighetsbolaget Klövern gick in som storägare i Tobin i slutet av 2017.

Tidigare idag måndag meddelades det att Erik Karlin lämnar vd-posten i Tobin med omedelbar verkan.

Avgående vd:n Erik Karlin och transaktionschefen Johan Varland grundade fastighetsutvecklaren Tobin Properties år 2010.

Realtid.se söker Erik Karlin och Johan Varland.

Platsannonser