Grant Thornton har en stark marknadsprofil i Luleå där man riktar in sig på tillväxtföretag, ägarledda företag och entreprenörsföretag, berättar Johan Karlsson som börjar som kontorschef i augusti.
Grant Thornton har en stark marknadsprofil i Luleå där man riktar in sig på tillväxtföretag, ägarledda företag och entreprenörsföretag, berättar Johan Karlsson som börjar som kontorschef i augusti.
Revision

Grant Thornton växer i Luleå

Grant Thornton satsar på sin närvaro i Luleå. Inom tre år vill man växa med 50 procent. Den som ska leda satsningen är nya kontorschefen Johan Karlsson.

Publicerad 2019-06-13

Luleå är en av de ledande innovationsregionerna i EU, något som attraherar både talanger, företag och investeringskapital. Det visar EU:s innovationsindex. Bakom en stor del av tillväxten i regionen står entreprenörer och ägarledda bolag.

Grant Thornton, med kontor på Nygatan mitt i Luleå, är ett av företagen som satsar. Bolaget har det senaste året haft en kraftig tillväxt och på kontoret jobbar nu drygt 40 medarbetare. Inom den närmaste treårsperioden planerar man att anställa ytterligare 20 nya medarbetare.

Nu har man anställt en ny kontorschef, revisorn Johan Karlsson. Han kommer närmast från rollen som revisor och kontorschef på konkurrenten EY:s Luleåkontor.

Vad lockar med Grant Thornton?

– I Luleå har Grant Thornton en stark marknadsprofil där man riktar in sig på tillväxtföretag, ägarledda företag och entreprenörsföretag. Jag lockas även av att byrån aktivt arbetar med att skapa en bra företagskultur och jämställdhetsfrågor.

Vad vill du bidra med?

– Jag har 13 år i branschen, bland annat på KPMG och EY. Jag vill bidra med mina kunskaper, bland annat med att vara en coachande ledare.

Hur ser du på byråns erbjudande i Luleå?

– Vårt erbjudande är starkt. Till skillnad från PWC och KPMG har vi behållit vårt erbjudande inom ekonomiservice (redovisning och bokslut) och med förvärvet av kombibyrån Revisionstjänst EOB för två år sedan har vi ett starkt erbjudande till våra kunder.

Johan Karlsson tillträder sin nya tjänst i augusti.

Platsannonser