Fastigheter

Fredrik Palm lämnar Alecta

Fredrik Palm, fastighetschef på Alecta, har valt att lämna bolaget efter 12 år på Alecta. Han jobbar kvar till en 25 september.

Uppdaterad 2019-09-09
Publicerad 2019-09-09

Fastighetschefen Fredrik Palm sade upp sig från Alecta vid midsommar och jobbar kvar till 25 september, enligt Fastighetsvärdeln.

– Jag kände att det var dags att göra något annat, och Alectas fastigheter och investeringar har utvecklats väldigt bra. Det är dessutom förändringar på gång inom organisationen, så det passade bra, säger han till Fastighetsvärlden.

Han säger till tidningen att han ska ”göra något eget där jag ska hjälpa andra att investera och ta in kapital”. 

– Jag gillar affärerna. Vi har gjort väldigt mycket sådant på Alecta förstås, men på ett annat sätt, säger Fredrik Palm till Fastighetsvärlden.

Fredrik Palm har arbetat inom Alecta sedan 2007. 

Han blev 2011 ansvarig över de direktägda fastigheterna och något senare även för de indirekta fastighetsinvesteringarna i Sverige (Alecta är bland annat stor ägare i Heimstaden och ytterligare ett tiotal välkända JV-bolag). 

Under de senaste åren har han även varit ansvarig för de utländska investeringarna.

Fredrik Palm har tidigare arbetet vid CBRE och Ramböll.

Danor Ghersinichs är tf fastighetschef vid Alecta från 1 september. Alecta startat en rekryteringsprocess för att hitta en efterträdare till Fredrik Palm, enligt Fastighetsvärlden.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in