Fortsatt prisuppgång på bostadsmarknaden i april

Taggar i artikeln

Bostadsmarknad
Publicerad
Uppdaterad

På riksnivå ökade priserna på bostadsrätter med +1,5 procent medan villapriserna ökade med +0,9 procent. På årsbasis har priserna på bostadsrätter ökat med +1,6 procent och villorna med +0,7 procent. Detta visar de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik.

Realtid.se

Största prisökningen under april var det i centrala Göteborg med över +2 procent. Något under +2 procent noterades i Storgöteborg, Storstockholm och i centrala Stockholm. I Stormalmö steg priserna med knappa +1 procent medan priserna i centrala Malmö var nära oförändrade.

I samtliga storstadsområden och även i riket utanför storstadsområdena ökade villapriserna med runt +1 procent i april. På årsbasis är priserna närapå oförändrade i Storstockholm och har ökat med runt +3 procent i Storgöteborg och Stormalmö. Prisutvecklingen på årsbasis bland länen varierar från -7 procent i Blekinge upp till +12 procent i Norrbotten.

Antalet sålda bostäder fortsätter att öka. Under april såldes 14 300 bostäder vilket är +24 procent fler än samma månad förra året. Av dessa var 9 500 bostadsrätter (+21 procent) och 4.800 villor (+31 procent).

Annons

– Bostadsmarknaden visar musklerna med breda prisuppgångar, budgivningar och fler genomförda affärer i april. Men utbudet är fortfarande stort, så både säljare och köpare kan se möjligheter på den här marknaden, säger Oskar Öholm, vd Mäklarsamfundet i en skriftlig kommentar.

Annons