Olof Cato
Olof Cato, ny vd för Formica Capital.
Riskkapital

Formica tar vd från JCE Group

Formica Capitals styrelse har utsett Olof Cato till vd. Han kommer närmast från rollen som ansvarig för de onoterade innehaven på det privatägda investmentbolaget JCE Group Aktiebolag.

Uppdaterad 2019-02-25
Publicerad 2019-02-25

Formica Capital är ett nybildat investmentbolag med bas i Göteborg. Bolaget ägs av familjen Olsson Eriksson och är ett resultat av familjens försäljning av sin andel av Stena Sessan AB. Formica kommer att vara en aktiv ägare av bolag med ett tydligt hållbarhetsperspektiv, såväl onoterade som noterade, och förvaltar ett kapital om totalt ca 3,8 miljarder kronor.

– Formica är en ny aktör på den svenska marknaden och det känns oerhört spännande att få vara med och bygga upp den här verksamheten, säger Olof Cato.

I februari 2019 gjorde Formica Capital sin första strategiska investering, genom förvärvet av en majoritetspost i Cybercom, ett pan-nordiskt IT-konsultbolag med över 1 200 anställda i Sverige, Finland, Danmark och Polen. Cybercom omsatte 2018 ca 1,6 miljarder kronor och visade ett rörelseresultat på ca 160 miljoner kronor.

Platsannonser