Wiktor Family Office
"Vi startade Wictor Family Office för att vi tyckte att det fanns en kortsiktighet i finansrådgivningsbranschen med alltför höga avgifter och dessutom en bristfällig transparens. Vi investerar själva våra egna pengar i de produkter och tjänster som vi rekommenderar till våra kunder," säger Sara Viktorsson. Foto: Wiktor Family Office
Bank

Family office som tar upp kampen mot bankerna

Så ska Wictor Family Office integreras med Quesada Kapitalförvaltning och FMG+.

Publicerad 2020-11-26

Banker som tar ut avgifter i flera lager och dessutom säljer produkter som gynnar dem själva, snarare än kunden. Det är några av Sara Viktorssons argument för att istället använda fristående family office-lösningar.

Sara Viktorsson är vd och grundare av Wictor Family Office. Nyligen köpte bolaget Tommy Jacobsons Quesada Kapitalförvaltning för en hemlig summa. Tillsammans med den Stockholmsbaserade förvaltnings- och rådgivningsaktören FMG+ ingår Quesada numera i Wictor Family Office.

– Wictor är ett depåinstitut och har en bra intern plattform för handel och förvaring med stora volymer av olika aktier, obligationer, derivat, fonder eller onoterat. Quesada har duktiga rådgivare och har utvecklat mycket kring försäkringsdelarna, och FMG+ är extremt duktiga och kostnadseffektiva på en internationell nivå. Kunderna har snarlika behov – och nu ska alla tre delar bli ett, säger Sara Viktorsson.

Wictor Family Office ägs av ett antal entreprenörsfamiljer och tillämpar en arvodesbaserad betalningsmodell utan provisioner och tredjepartsersättningar. Bolaget är fristående från banker, fondbolag och andra finansiella institut.

– Vi startade Wictor Family Office för att vi tyckte att det fanns en kortsiktighet i finansrådgivningsbranschen med alltför höga avgifter och dessutom en bristfällig transparens. Vi investerar själva våra egna pengar i de produkter och tjänster som vi rekommenderar till våra kunder, säger Sara Viktorsson.

Hon tycker att begreppet ”private banking” har blivit utslitet och ser idag en stor potential för family office-bolag.

– De senaste fem åren har intresset ökat enormt, men Sverige ligger fortfarande långt efter USA och Sydeuropa där konceptet är ännu mer populärt. Jag tror många förmögna personer i Sverige börjar förstå och märka skillnaden mer och mer mellan klassisk bank och family office, säger hon.

Wictor Family Office erbjuder kapitalförvaltning, skatteplanering och juridisk rådgivning vid sidan av en uppsjö av andra tjänster, till exempel att fixa biljetter till fotbolls-VM, ordna bygglov i Spanien, och rådgivning när det gäller skolor, utbildning och arvsfördelning. Sara Viktorsson har själv två barn, en hund, sju hästar och tre hus, och vet att behovet av hjälp inte nödvändigtvis uppstår under normal kontorstid.

– Vi skräddarsyr våra tjänster efter kundens behov och vi finns tillgängliga dygnet runt när våra kunder behöver oss, för det är så ett family office jobbar, säger hon.

Platsannonser