Riskkapital

EQT förvärvar Recover Nordic

EQT:s åttonde fond, EQT VIII Fund, meddelar idag att den har ingått ett avtal om att förvärva Recover Nordic från fonder rådgivna av Agilitas Private Equity.

Publicerad 2019-12-10

EQT:s åttonde fond, EQT VIII Fund, meddelar idag att den har ingått ett avtal om att förvärva Recover Nordic från fonder rådgivna av Agilitas Private Equity.

Recover Nordic är Nordens största saneringsföretag med över 2 100 anställda.

Sedan Agilitas Private Equity köpte bolaget 2013 har Recover Nordic upplevt en stark organisk tillväxt och genomfört 17 tilläggsförvärv. 

Företaget har sitt huvudkontor i Oslo, Norge och har fler än 90 filialer över hela Norden.

Bolaget förväntas generera intäkter på 3 miljarder norska kronor under 2019. En majoritet av intäkterna är relaterade till återuppbyggnad efter oväntade händelser, som vid exempelvis vatten- eller brandskador.

”Framöver kommer EQT att stödja och vidareutveckla Recover Nordens unika tjänsteerbjudande genom att investera i digitalisering och professionalisering, utifrån EQTs expertis inom dessa områden”, framgår det av ett pressmeddelande. 

Det framgår även att förvärvet av Recover Nordic är i linje med ”EQT: s tematiska strategi för att investera i den framtid vi vill ha. Med hjälp av FN:s hållbara utvecklingsmål bidrar Recover Nordic till samhället genom att mildra och anpassa sig till risker i samband med ett mer extremt klimat”. 

Transaktionen är föremål för sedvanliga villkor och godkännanden och förväntas avslutas under det första kvartalet 2020.

Med denna transaktion förväntas fonden EQT VIII vara till 65-70 procent investerad.

Platsannonser

Logga in