Annons

Annons

Efter EBM:s razzia: Ny styrelse återinsatte vd i Systemhus

Vd:n som avgick efter EBM:s razzia är tillbaka. Systemhus valde idag in en ny styrelse som återinsatte Linus Söder som vd för bolaget med omedelbar verkan.

Systemhus meddelar i dag att vd Linus Söder återinsätts som vd för bolaget med omedelbar verkan. Realtid.se har tidigare skrivit om att Linus Söder lämnade sin post som vd efter Ekobrottsmyndighetens razzia i bolaget där två personer misstänktes för ekonomisk brottslighet.

I dag hölls en bolagsstämma som beslutade om nyval av Anders Årling, Eduard Will och Beatrice Udd samt omval av Peter Wittsten och Peter Hagerman till ordinarie styrelsemedlemmar.

Styrelsen utsåg även Beatrice Udd till vice vd och beslutade att återinsätta Linus Söder som vd för bolaget med omedelbar verkan.

Annons

Annons

I mitten av november genomförde Ekobrottsmyndigheten en husrannsakan mot Systemhus i Uppsala. Två personer delgavs misstanke om grovt skattebrott och grovt bokföringsbraott. Samtidigt avgick vd Linus Söder sitt uppdrag i bolaget och ersattes av Joakim Eriksson som gick in som tillförordnad vd.

Systemhus hette tidigare Systematisk Kapitalförvaltning i Sverige och var listat på Aktietorget. Bolaget är sedan 2011 avlistat men har planer på att gå till börsen igen.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons