Caroline Thomasdotter, CHRO och Viktor Björk, CPO - nya på Dreams.
Caroline Thomasdotter, CHRO och Viktor Björk, CPO - nya på Dreams.
Fintech

Dreams söker licens hos FI

Fintechbolaget Dreams söker nu egen licens som värdepappersinstitut hos Finansinspektionen. Dessutom rekryterar bolaget ny kompetens inför Europaexpansionen i år.

Publicerad 2019-02-06

Bolaget Dreams produkt är en mobilapp för sparande som främst vänder sig till ungdomar. Syftet är att på ett inspirerande och pedagogiskt sätt visa att sparande är ett sätt att förverkliga sina drömmar. Bolaget lanserade sin tjänst i Sverige 2016 och i Norge 2018. Nu sker en rejäl tillväxt. Idag har bolaget 50 anställda i Stockholm och Oslo.

–Dreams personalstyrka har vuxit med nästan 30 procent sedan hösten och 2019 kommer vara än mer expansivt. Genom att rekrytera ytterligare nyckelkompetenser försäkrar vi oss om att vi är väl rustade att ta Dreams till Europa, säger vd Henrik Rosvall.

Under 2019 ska de lansera tjänsten och öppna kontor i Tyskland och ytterligare ett europeiskt land, ännu oklart vilket.

Inför Europalanseringen söker de egen licens hos Finansinspektionen för att bli klassat som värdepappersinstitut.

­– När vi expanderar Dreams till andra europeiska marknader kommer vi att använda oss av vårt svenska tillstånd enligt reglerna om gränsöverskridande verksamhet inom EES, uppger Kim Borgström, informationsansvarig, för Realtid.

Dreams har ingen egen licens som inlåningsinstitut eller kapitalmarknadsbolag idag utan ett samarbete med Ålandsbanken som innebär att app-användarnas sparande sker på ett konto i den banken. Det samarbetet berörs inte av att bolaget nu söker egen licens som värdepappersinstitut, enligt Kim Borgsgtröm.

Samtidigt rekryterar Dreams tre nya nyckelpersoner. Thomas Karlsson, som tidigare varit riskchef på både Avanza och Nordnet, får en central funktion i arbetet med Dreams licensierade verksamhet.

– Dreams är ett intressant företag som lyckats med något jag inte sett på någon av mina tidigare arbetsplatser - att locka människor utan egentligt intresse för ekonomi att tycka att sparande är roligt. Det är inspirerande, säger han.

Bolaget får också sin första HR-chef i Caroline Thomasdotter, som närmast kommer från Hemnet. Tanken är att ta ett strategiskt grepp om personaltillväxten för att stötta affärsmålen:

– Nu utvecklar vi en långsiktig Talent acquisition-strategi för att stötta våra affärsmål och växa i den takt vi behöver. Det är oerhört roligt att se vilket starkt arbetsgivarvarumärke vi har. Idag är vi 14 nationaliteter på Dreams och jag ser fram emot att fortsätta bygga en inkluderande och engagerande kultur tillsammans, säger  Caroline Thomasdotter.

Bolaget har också rekryterat Victor Björk till tjänsten som produktchef, vilken varit vakant sedan i höstas. Victor Björk tar också plats i ledningsgruppen på bolaget. Tidigare hade han samma jobb på Wrapp.

 

 

Platsannonser