Annons

Annons

Dennelind: Därför lämnar jag Telia

Johan Dennelind har haft flera tuffa år som vd för Telia och i stort sett uppnått det han skulle göra. Valet stod mellan att fortsätta i ytterligare några få år eller lämna över till någon med längre tidshorisont, säger han till Realtid. 

Telia meddelade i söndags att Johan Dennelind, som varit vd för Telia sedan september 2013, har sagt upp sin anställning och kommer med tolv månaders uppsägningstid att lämna sin befattning under nästa år. Tidpunkten avgörs bland annat av den rekryteringsprocess som Telia Companys styrelse inleder. 

Det har funnits spekulationer om orsaken till varför Dennelind kommer sluta som vd för Telia, inklusive att det kan vara regeringen som ligger bakom. En källa med insyn i bolaget uppgav dock på måndagen för Realtid att han inte fått sparken, vilket får stöd av Johan Dennelind själv.

– Jag lämnar efter sex roliga men tuffa år, framför allt de första tre med löpande krishantering, säger Johan Dennelind.

Annons

Annons

Han säger att han i allt väsentligt gjort det han kom för att göra, vilket var att reda ut härvan i Eurasien, bygga en ny kultur med framåtanda, mod och ansvarsfullt företagande samt att fokusera bolaget geografiskt och affärsmässigt i en tid av extremt snabb förändring med ny konkurrens. 

Dennelind säger att Telia idag är en integrerad helhetsleverantör av kommunikation i  “världsklass” i Norden och Baltikum mot företag och privatkunder. Bolaget har också börjat ställa om verksamheten strukturellt för att få ner kostnaderna kommande år, säger han.

– Telia är väl rustat för framtiden. Då kan man välja att köra tre år till eller som jag gjort, bestämma sig för att lämna över till någon med längre tidshorisont. Så blev fallet, säger Johan Dennelind.

– Jag älskar att jobba så jag kommer att ta mig an något nytt under 2020. Vad det blir återkommer vi till när det blir klart.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons