Richard Tejme, vd IG. Foto: IG.
Richard Tejme, vd IG. Foto: IG.
Börs

Därför introducerar nätmäklaren IG ISK-konto

Nätmäklaren IG breddar utbudet och introducerar möjlighet att använda investeringssparkonto. Realtid har talat med IG:s vd Richard Tejme.

Uppdaterad 2020-04-14
Publicerad 2020-04-09

Nätmäklaren IG lanserar nu investeringssparkonto (ISK) för sina svenska kunder.

– Det känns väldigt roligt att vi nu kan erbjuda våra svenska kunder ISK-konton hos oss. Det har varit efterfrågat av våra kunder en längre tid nu och sedan förra året kan vi nu erbjuda våra kunder turbowarranter noterade i Tyskland som också passar in i ISK-konton, säger Richard Tejme, vd på IG i Skandinavien.

Bolaget har arbetat med att introducera ISK-kontot i handelsplatsen i över sex månader.

– Den stora fördelen för våra kunder med ISK är den förmånligare skatten och att skattedeklarationen blir lättare. Nu tittar vi på att utveckla kunderbjudandet vidare med bland annat turbowarranter på större aktier, säger Richard Tejme.

Som ISK-kund behöver man inte själv redovisa kapitalvinst och kapitalförlust i sin deklaration. Istället betalas en årlig skatt baserad på det sammanlagda värdet av ens tillgångar, oavsett om man gjort vinst eller förlust.

Nätmäklaren IG, som främst är känd för sin terminshandel och breda internationella utbud av finansiella instrument, har en nischad kundgrupp som ställer höga krav på funktionalitet och snabbhet.

– Våra kunder vill vara med i marknaden dygnet runt fem dagar i veckan. Vi erbjuder faktiskt till och med handel i vissa produkter även på helgerna, till exempel tyska och amerikanska index. Den senaste tidens volatilitet förknippat med coronaviruset har lett till stor aktivitet hos våra kunder. De vill dra nytta av vår alla fördelarna med vår Turbo24-handel, exempelvis att kunna handla aktieindex, valutor och råvaror.

Hur är er kundtillväxt?
– Som globalt noterat bolag kan jag tyvärr inte gå in på den svenska marknaden mer specifikt. Men jag kan säga att vi haft en väldigt stark tillväxt av kunder de senaste två månaderna. Aktivitet hos våra kunder, har likt statistiken från nätmäklarna Avanza och Nordnet, också stigit kraftigt.

Platsannonser