Fintech

Danske Bank öppnar för direktöverföringar till andra banker

Med hjälp av Danske Banks mobilapp ska kunder kunna göra direktöverföringar till konton i andra banker. Lanseringen sker i augusti i Danmark.

Uppdaterad 2020-07-08
Publicerad 2020-07-08

Det danska fintechbolaget Nordic API Gateway meddelar i ett pressmeddelande att det har hjälpt Danske Bank att bygga den nya direktbanksöverföringen genom sin open banking-plattform. Med den nya lösningen ska Danske Banks tre miljoner privatkunder kunna göra överföringar mellan konton i Danske Bank till konton i andra banker, som om de låg i samma bank.

– I en snabbrörlig värld som går mot mer öppenhet är vår strategi att stödja våra kunder med bästa möjliga verktyg för att hantera deras vardagliga ekonomi. Vi samarbetar nära med Nordic API Gateway sedan 2017 och vi är glada att fortsätta utveckla partnerskapet, vilket ger våra kunder en enorm flexibilitet eftersom de nu kan göra betalningar och överföringar mellan sina egna konton i flera olika banker. För oss handlar det om att göra det lättare för kunderna att få en fullständig finansiell översikt – oavsett hur många banker de har, säger Line Munkholm, chef för Danske Banks digitala bankverksamhet i en kommentar.

Banken väntar lösa 90 procent av de användningsfall som är kopplade till penningöverföringar med den nya lösningen.

Tidigare har även DNB infört en liknande tjänst, också baserad på Nordic API Gateways plattform.

Nordic API Gateway är ett danskt fintechbolag som är en avknoppning från fintechbolaget Spiir och har uppbackning av Danske Bank och DNB.

Platsannonser