Börs

Cinnober levererar handelssystem till kryptovalutabörs

Cinnober levererar ett handelssystem för kryptovalutor till Bitstamp. Kryptovalutabörsen Bitstamp ersätter därmed sitt egenutvecklade handelssystem med Cinnobers Tradexpress Trading.

Publicerad 2018-11-05

Cinnober, en global leverantör av IT-lösningar till finansindustrin i form av bland annat handelssystem för börser, har valts ut av kryptovalutabörsen Bitstamp för att leverera ett handelssystem för kryptovalutor.

Driften av mjukvaran kommer att utföras av Bitstamp. 

– Det här är ett viktigt steg i vår strävan efter att integrera krypto- och traditionell finansmarknad, säger Nejc Kodrič, vd för Bitstamp, i ett pressmeddelande.

– Vårt handelssystem kommer att motsvara det traditionella börser tillhandahåller vad gäller hastighet och kapacitet, vilket återigen placerar Bitstamp i den tekniska framkanten inom kryptohandel. Vi valde Cinnober för deras renommé i finansbranschen, förståelse för vår vision och förmåga att anpassa teknologin till våra behov. 

Bitstamp grundades 2011 och deras Luxemburg-baserade enhet var den första kryptovalutabörsen att bli godkänd som betalningsinstitut i EU. Börsen är en av de fyra bitcoin-börser som sedan 2016 tillhandahåller prisdata till Chicago Mercantile Exchange:s kryptovalutaindex.

Bitstamp köptes nyligen av det belgienbaserade investmentbolaget NXMH.

– Vi är glada att tillkännage detta partnerskap med Bitstamp vilket möjliggör fortsatta framgångar för deras marknadsplats,” säger Peter Lenardos, vd för Cinnober Group. 

– Bitstamp är en av de ledande bitcoin-börserna i världen med en stark position inom handeln med digitala valutor. Genom att uppgradera sitt handelssystem och därigenom säkerställa prestanda och stabilitet tydliggör de sin ambition att tillhandahålla en trygg och pålitlig marknadsplats mot bakgrund av det ökande intresset från investerare och myndigheter.

Platsannonser