Bornold applåderar utdelningshöjningar

Taggar i artikeln

Joakim Bornold Peab
Publicerad
Uppdaterad

Sparprofilen Joakim Bornold kommenterar rapportsäsongen som varit hittills samt avslöjar vilken aktie som lockar honom. Det framgår av en intervju med Dagens Industri.

Finwire

Det Bornold tar fasta på från rapportsäsongen är att tre fjärdedelar av bolagen inom OMXS30 valt att föreslå höjda utdelningar, vilket är något positivt.

“Jag är inget stor fan av den höga förväntansbild som finns på många bolag när det kommer till utdelning, som jag ibland tror leder till dåliga beslut. I det här fallet är det dock klart positivt att bolag väljer att behålla eller höja utdelningen. Det tyder på att man är optimistisk både inför året som kommer och de närmsta åren, och det är en viktig signal för mig när jag tittar på bolag”, säger han.

Hans favorit är dock inte en av utdelningshöjarna, utan byggbolaget Peab som tidigare vinstvarnat och flaggat för en sänkt utdelning.

Annons

-Peab klarar sig ganska bra trots att en stor del av byggsektorn tvärnitar. Även om bostäder bromsar in hårt så ser vi stora projekt inom infrastruktur: vägar, järnvägar och stora tunga industriprojekt. Det gynnar ett bolag som Peab, säger Joakim Bornold.

 

Annons