Bitcoin
Foto: Pixabay
Finans

Barclays gör bitcoin-närmande

Barclays öppnar för kryptovalutor som bitcoin. "Vi har talat med en rad fintech-aktörer och brittiska finansinspektionen om hur vi kan använda oss av virtuell valuta", säger bankens vd till CNBS.

Uppdaterad 2017-06-26
Publicerad 2017-06-26

Barclays vd Ashok Vaswani uppger att han haft en dialog med brittiska finansinspektionen FCA och fintech-aktörer kring hur digitala valutor kan användas på ett säkrare sätt. Det rapporterar nyhetskanalen CNBS på måndagen.

– Det är uppenbarligen ett nytt område och uppenbarligen ett område som vi måste vara försiktiga med. Och vi arbetar oss igenom det nu, sa Ashok Vaswani till CNBS under fintech-konferensen Money 20/20 i Köpenhamn i helgen.

Barclays har sedan tidigare inlett ett samarbete med startup-bolaget Circle som bland annat erbjuder betallösningar för bitcoin-betalningar. Realtid.se har tidigare även berättat att internationella storbanker och IT-jättar bildat en blockchain-allians. Blockchain är mjukvarutekniken bakom bitcoin.

Bolagssamarbetet går under betäckningen Enterprise Ethereum Alliance och syftar till att utveckla en standardiserad mjukvara kopplad till virtuella valutanätverket och bitcoin-utmanaren Ethereum. Alliansen inkluderar storbanker som Santander, UBS, Credit Suisse och JP Morgan – samt IT-jättar som Microsoft, Intel och Thomson.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in