Finans Nyhet

Ashurst och Hamilton går ihop

Publicerad

Nya byrån får 110 medarbetare med 27 delägare. "Etablerar oss som en av de absolut största advokatbyråerna i Stockholm".

Den 1 juli går all personal på Ashursts kontor i Stockholm över till Hamilton och bildar därmed en av landets största advokatbyråer. Det skriver Dagens Industri.

Johannes Ericson
Foto: Hamilton

– Vi etablerar oss som en av de absolut största advokatbyråerna i Stockholm, inom topp fem. Vi kan nu med råge erbjuda våra klienter juridisk rådgivning inom alla områden där de behöver det, säger Johannes Ericson, som blir ny managing partner i och med sammanslagningen.

Annons

Hamiltons kompetens finns framförallt inom tvistelösning och obeståndsrätt, men i och med samgåendet med Ashurst utökas erbjudandet inom transaktionsjuridik.

– Vi går till Hamilton eftersom den strategiska passformen är perfekt och den sammanslagna verksamheten ger oss ett fantastiskt erbjudande till marknaden. Vi har även samsyn på vilka värderingar som ska genomsyra verksamheten, säger Jon Ericson, managing partner på Ashurst Stockholm.

Totalt får den nya byrån, som fortsätter att gå under Hamiltons namn, 110 medarbetare med 27 delägare, varav sju stycken idag är delägare på Ashurst.

Annons

Omsättningen väntas landa på cirka 300 miljoner kronor under det första året efter byråernas sammanslagning.

Annons