"Vi har under en lång tid sett hur osäkrade konsumentkrediter växt lavinartat, samtidigt som många betalar en orimligt hög ränta. Med vår nuvarande produkt har vi lyckats lösa en del av problemet vilket den här investeringen är ett tydligt bevis på", säger medgrundare och vd Mikael Hussain. Foto: Anyfin
Finans

Anyfin tar in 300 Mkr med EQT Ventures i täten 

Fintechbolaget Anyfin har stängt sin B-runda om 300 miljoner kronor. Rundan leds av EQT Ventures.

Uppdaterad 2020-05-15
Publicerad 2020-05-14

Anyfin grundades 2017 för att utmana  i konsumentkreditbranschen. Tjänsten bidrar inte till en ökad skuldsättning utan ger tillbaka makten till konsumenten genom att omfinansiera krediter till vad Anyfin kallar för 'rättvis ränta'. Anyfins kunder har sänkt sin effektiva ränta med i snitt 64 procent vilket innebär att de tillsammans sparar över 100 miljoner kronor i sänkta räntor och avgifter.

– Vi har under en lång tid sett hur osäkrade konsumentkrediter växt lavinartat, samtidigt som många betalar en orimligt hög ränta. Med vår nuvarande produkt har vi lyckats lösa en del av problemet vilket den här investeringen är ett tydligt bevis på. Men det är bara början för Anyfin och vi kommer framöver släppa fler produkter för att hjälpa människor att få bättre ordning på sin ekonomi genom att exempelvis minska skuldsättningen eller undvika den helt och hållet. Detta blir inte minst viktigt givet corona-pandemins framfart, säger medgrundare och vd Mikael Hussain i en skriftlig kommentar.

Anyfin grundades av Mikael Hussain, Sven Perkmann och Filip Polhem som tillsammans har mer än 20 års erfarenhet inom fintech och produktutveckling från bolag som iZettle, Klarna och Spotify. Bolaget består idag av 50 medarbetare med en bakgrund från tech- och finansbranschen.

– Vi på EQT Ventures blev väldigt imponerade när vi såg hur Anyfin på så kort tid kunnat bevisa vilken stor skillnad de gör för sina kunder. Men mest imponerande är teamets värderingar och driv i att skapa långsiktiga och hållbara produkter som hjälper människor. Vi är exalterade över att få vara med Anyfin på den fortsatta resan och framförallt i tider som dessa där konsumenter i större utsträckning kommer behöva stärka sin ekonomi, säger Ashley Lundström, Equity Partner på EQT Ventures.

Utöver EQT Ventures har även tidigare ägare Accel, Northzone, Global Founders Capital (“GFC”) och Fintech Collective varit med och fyllt på kassan.

– Vi är oerhört stolta över den här investeringen och att få en sådan framgångsrik partner som EQT Ventures ombord. Vi ser fram emot att få jobba med deras erfarna team och stora nätverk” säger Mikael Hussain. 

Anyfin är idag etablerade i Sverige och Finland och planerar att lansera verksamheten på ytterligare europeiska marknader inom de kommande åren. 

Platsannonser

Logga in