Kreditmarknaden

Anyfin låter användare blockera kreditköp

I syfte att hjälpa konsumenter med hushållsbudgeten inför kredithanteringsbolaget Anyfin möjligheten att helt blockera kreditköp.

Uppdaterad 2020-08-11
Publicerad 2020-08-11

Anyfin hänvisar till en undersökning på uppdrag av Finansinspektionen som visar att var femte hushåll inte får pengarna att räcka till under en eller flera månader per år. 

För att hjälpa kunderna att på bättre koll på ekonomin har bolaget lagt till ett par nya funktioner i sin app. En av dem går ut på att användarna får möjligheten att blockera sig själva från att handla på kredit. Till det kan de få ett lån på upp till 1 000 kronor – enligt Anyfin helt utan ränta och avgifter. Detta som ett alternativ till dyra krediter om det behövs i slutet av månaden.

Dessutom inför Anyfin en prognos av kommande utgifter fram till nästa lön, som uppmuntrar användarna att hushålla med pengarna under månaden. Samtidigt får de en överblick av återkommande kostnader som ska göra det enklare att upptäcka och avsluta prenumerationer som inte används. 

Enligt Anyfin växer de svenska kreditskulderna lavinartat, och över 30 000 svenskar under 25 år har redan en skuld hos Kronofogden.

– Den ekonomiska ohälsan ökar i Sverige och utvecklingen med konsumentkrediter är särskilt oroväckande. När vi hjälpt kunder sänka räntan på dyra krediter har vi sett en stor efterfrågan på fler produkter för en bättre privatekonomi, säger Mikael Hussain, medgrundare och vd på Anyfin i en kommentar.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in