Annons

Annons

Amerikanskt fintech-bolag går in i Sverige

Det amerikanska fintech-bolaget Taulia går nu in på den svenska finansiella marknaden genom ett samarbetsavtal med svenskt konsultföretag.

Det amerikanska fintech-bolaget Taulia går nu in på den svenska finansiella marknaden efter att det svenska konsultföretaget Core Process i Lund har skrivit på ett samarbetsavtal som nordisk representant, enligt ett pressmeddelande.

Taulia är en aktör inom leverantörsfinansiering, så kallad supply chain financing. 

Enligt pressmeddelandet utvecklar Taulia samt anpassar och gör ny digital teknik, inklusive artificiell intelligens, tillgänglig för marknaden. "Genom att använda maskininlärning erbjuder Taulia smartare, snabbare och säkrare transaktioner, där fler leverantörer kan dra nytta av fördelarna i att snabbt få betalt", framgår det. 

Annons

Annons

– Taulia är en oberoende aktör som erbjuder ett bra alternativ som nu blir tillgängligt på bred front i Sverige. Vi är stolta över att ha vara den partner som ska få Taulia att bli det givna valet inom leverantörsfinansiering i Norden, säger Lars Beckman, vd på Core Process.

Enligt Core Process växer efterfrågan på leverantörsfinansiering kraftigt, inte minst vad gäller lösningar inom omvänd belåning, så kallad dynamic discounting, där leverantörerna får betalt direkt för sina fakturor.

– Våra lösningar gör det möjligt för stora företag och koncerner att dra nytta av sin kreditvärdighet genom att erbjuda sina leverantörer lägre kostnad för att belåna fakturan. Det stärker relationen med leverantörerna och gör dynamic discounting till en lösning som båda parter verkligen vinner på, säger Jon Keating, försäljningschef på Taulia.

– Taulia erbjuder den första flexibla finansieringslösningen som gör det möjligt sätta av medel för att betala samtliga leverantörer direkt, utan att det egna kassaflödet påverkas. 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons