Annons

Annons

Aktivistfond flaggar upp i Mr Green – har tio procent

Sand Grove har ökat sitt innehav i bettingbolaget Mr Green till över 10 procent. Bolaget kan därmed potentiellt blockera WIlliam Hills uppköp av Mr Green.

Áktivistfonden Sand Grove Capital tar en corner i Mr Green genom att flagga upp för ett innehav i bolaget motsvarande 10 procent av aktiekapitalet. Därigenom kan Sand Grove, om de vill, blockera William Hills uppköp av det svenska spelbolaget, som William Hill lagt ett bud på.

Nyligen lade den brittiska speljätten William Hill ett bud på det svenska spelbolaget Mr Green. Budet är värt 69 kronor per aktie, vilket värderar bolaget till drygt 2,8 miljarder kronor. 

Enligt ett flaggningsmeddelande från Finansinspektionen har Sand Grove nu 10,03 procent av kapitalet och rösterna i Mr Green.

Annons

Annons

William Hill måste äga 90 procent av aktierna i Mr Green för att kunna tvångsinlösa resterande aktier. Den åtgärden har nu blockerats av Sand Grove Capital.

Sand Grove, som grundades november 2014, är baserat i London och beskriver sig själv på sin hemsida som en "alternativ" fondförvaltare. Firman använder sig av en "händelsedriven" strategi med fokus på Europa, rapporterar DI.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons