Akelius - årets hyresvärd

I Storbritannien.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2013-05-03

I mars utsåg Hyresgästföreningens jurister Akelius Sverige AB till en av landets värsta hyresvärdar i bland annat Haninge, Luleå, Umeå och Östersund. Kritiken handlade bland annat om att Hyresgästföreningen ansåg att fastighetsbolaget hade satt det i system att ytskiktsrenovera lägenheter och sedan ta ut nybyggnadshyror.

I Storbritannien går det just nu bättre. På torsdagen fick Akelius UK ta emot utmärkelsen "landlord of the year", årets hyresvärd. Priset delades ut vid en ceremoni som arrangerades av RESI (Recognising excellence in residential property).

Akelius har haft verksamhet i Storbritannien i cirka två år. Lars Lindfors, blivande chef för Akelius Sverige, har lett arbetet. Totalt äger Akelius 25 fastigheter med 10.000 lägenheter, varav merparten ligger inom centrala London.

– Det betyder mycket att vi får en sådan här utmärkelse. Konkurrensen är ju hård och i England tävlar vi ju mot spelare som är mycket större än oss på den marknaden, säger Pål Ahlsén, koncernchef på Akelius till Realtid.se.

– Jag vill särskilt lyfta fram Lars Lindfors arbete och hans arbete med att bygga upp förvaltningen med vår svenska modell där vi arbetar med uppgraderingar till första klass-standard, fortsätter han.

Platsannonser