Annons

Annons

William Hill lägger miljardbud på Mr Green

Den engelska speljätten William Hill lägger ett kontantbud på svenska spelbolaget Mr Green. Budet värderar Mr Green till drygt 2,8 miljarder kronor.

Den brittiska speljätten William Hill lägger ett bud på svenska Mr Green (MRG), som är noterat på Stockholmsbörsens Mid Cap-lista.

Styrelsen har rekommenderat ägarna att acceptera budet, som har en premie på 49 procent mot stängningskursen på tisdagen. Aktieägare som representerar drygt 40 procent av rösterna ställer sig bakom budet.

William Hill erbjuder 69 kronor kontant för varje aktie i MRG. Budet värderar samtliga aktier i spelbolaget till cirka 2 819 miljoner kronor.

Annons

Annons

– Det föreslagna förvärvet accelererar diversifieringen av William Hill - och medför att vi direkt blir en mer digital och mer internationellt präglad verksamhet. MRG kommer att ge William Hill ett internationellt nätverk på Malta med kunskap att etablera sig på nya marknader samt möjlighet till en starkare tillväxt i ett antal europeiska länder. William Hill kommer att röra sig från en verksamhet med ett varumärke till en verksamhet med en rad varumärken, vilket optimerar framtida tillväxtmöjligheter på nya och befintliga marknader, säger Philip Bowcock, vd för William Hill.

Ulrik Bengtsson, William Hills Chief Digital Officer, kommer att vara ansvarig för att leda integrationen av MRG inom koncernen och har en gedigen erfarenhet inom att arbeta med nordiska onlinebaserade spelverksamheter efter sin tid på Betsson.

Styrelsen i Mr Green rekommenderar enhälligt aktieägarna att anta budet. Till grund för rekommendationen ligger bland annat ett värderingsutlåtande (en så kallad fairness opinion) från BDO, som fått i uppdrag av styrelsen att avge ett sådant.

Om budgivaren blir ägare av till mer än 90 procent av aktierna i bolaget kommer budgivaren påkalla tvångsinlösen i syfte att förvärva samtliga aktier. I samband med detta kommer MR Greens aktier avnoteras från Nasdaq Stockholm.

William Hill har anlitat Citigroup Global Markets Limited som exklusiv finansiell rådgivare och corporate broker och Advokatfirman Vinge som legal rådgivare.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons