Annons

Annons

Westman blir ny vd för AAK

”Det är en stor ära för mig och jag ser mycket fram emot mitt nya uppdrag hos AAK”, säger Johan Westman.

I dag meddelar AAK att Johan Westman har utsetts till vd och koncernchef efter att den tidigare vd och koncernchefen Arne Frank hastigt avled i juli.

I dag arbetar han som Senior vice president Europe och vd för BlankLight-divisionen hos Shiloh Industries.

- Det är en stor ära för mig och jag ser mycket fram emot mitt nya uppdrag hos AAK. Bolaget har under koncernledningens styrning haft en stark omsättnings- och resultattillväxt. Tillsammans ska vi fortsätta den här tillväxtresan och ta AAK till nästa nivå, säger Johan Westman i en kommentar.

Annons

Annons

Johan Westman har närmare 20 års erfarenhet inom management consulting och från fordonsindustrin. Han var vd och koncernchef för FinnvedenBulten mellan 2009 och 2014 och vd för divisionen Finnveden Metal Structures mellan 2008 och 2014. Innan dess arbetade han i åtta år med management consulting för Arthur D. Little.

- Med rekryteringen av Johan Westman kommer vi att ha en VD med bred industriell och internationell erfarenhet, säger Mikael Ekdahl, styrelseordförande. 

- Han har under de senaste tio åren framgångsrikt utvecklat företag, och därmed värdet för aktieägarna, genom lönsamhetsförbättringar, organisk tillväxt och global expansion. Jag är övertygad om att Johan kommer att fortsätta att utveckla AAK på bästa möjliga sätt, fortsätter han.

Johan Westman kommer att påbörja sin roll som vd och koncernchef senast den 1 juni 2018.

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons