Realtid/Onoterat

I samarbete med Dealstation

OnoteratNyhet

Vårdplattformen Bemlo tar in miljoner från ängelinvesterare

Bemlos tre grundare Benjamin Waye, Alexander Björkenstam och Edvin Fernqvist. Foto:Press
Publicerad
Uppdaterad

Svenskgrundade Bemlo, marknadsplatsen för korttidsuppdrag inom vården, har stängt en såddrunda om 33 miljoner kronor.

Investeringsrundan har attraherat profilerade investeringsbolag som Y Combinator, Long Journey Ventures och Uncommon Capital samt ängelinvesterare där bland annat Dropboxgrundaren Arash Ferdowsi, BloomTechs medgrundare Austen Allred, finansmannen Claes Dinkelspiel samt toppchefer från Kry. Den nya finansieringen ska gå till att accelerera företagets expansion i Europa. Utöver hemmamarknaden Sverige har Bemlo etablerat verksamhet i både Norge och Storbritannien under året. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bemlo kopplar ihop sjuksköterskor och läkare med vårdgivare för att fylla tillfälliga och längre vakanser. Bemlo samarbetar med flertalet vårdgivare och bemanningsföretag för att se till att hela marknaden av konsultuppdrag finns tillgängligt för sina användare.

– Genom att tillhandahålla en marknadsplats för korttidsbemanning som matchar rätt sjukvårdspersonal med lediga korttidstjänster kan vi avhjälpa den nuvarande arbetskraftsbristen inom sjukvården. Vi är väldigt stolta att få in toppinvesterare som delar vår vision om att förbättra arbetsförhållandena för sjuksköterskor och läkare samt öka effektivisering av resurser inom sjukvården, säger Benjamin Waye, vd och medgrundare av Bemlo i en skriftlig kommentar.

Annons

Bemlo som lanserades förra året har under det första halvåret av 2022 vuxit med mer än 20 procent månad till månad och varit del i den Silicon Valley baserade startup-acceleratorn Y Combinator.

Annons