Oscar Berglund, vd, Trustly. Foto: Trustly
Börs

Trustly till börsen under andra kvartalet – vill ta in 8 miljarder kronor

Trustly har nu offentliggjort att bolaget avser att notera sina aktier på Nasdaq Stockholm.

Uppdaterad 2021-04-12
Publicerad 2021-04-12

Trustly har nu officiellt meddelat bolagets avsikt att genomföra en börsintroduktion på Nasdaq Stockholm. Nasdaq Stockholms bolagskommitté har bedömt att Trustly uppfyller gällande noteringskrav. Trustlys aktier kommer att erbjudas till allmänheten i Sverige och institutionella investerare i Sverige och i utlandet. Bolaget räknar med att börsintroduktionen tillför en bruttolikvid före transaktionskostnader om cirka 8 miljarder kronor.Nettolikviden avser Trustly att använda till att finansiera inlösen av utestående preferensaktier och att återbetala och reglera alla utestående skulder. Det framgår av ett pressmeddelandet.

Cidron Maas, som indirekt kontrolleras av Nordic Capital Fund, och är huvudaktieägaren i Trustly, anser att en notering av Trustly “är ett viktigt steg i Trustlys fortsatta utveckling”. 

– Det är nu tretton år sedan vi började utveckla en alternativ betalningslösning som gör det möjligt för konsumenter att göra betalningar direkt från sina bankkonton utan mellanhänder – en betydande fördel för både kunder och konsumenter. Vår lösning är ett betalningsnätverk som bygger på konto-till-kontobetalningar och som ersätter kortbetalningar – en konsumentinriktad betalningsmetod som har all den funktionalitet som krävs för att kunder ska kunna acceptera digitala betalningar på ett effektivt sätt. Sedan starten har vi byggt upp ett betalningsnätverk som idag når 525 miljoner konsumenter. Trustly är idag en global ledare inom digitala konto-till-kontobetalningar, och vi driver skiftet till ett kortlöst samhälle. Trustly har haft en stark intäktstillväxt under de senaste åren och vi har en tydlig strategi att verkställa framöver. Jag ser fram emot att tillsammans med vårt fantastiska team fortsätta att driva Trustlys utveckling, säger Oscar Berglund, vd för Trustly, i en presskommenterar.

Carnegie Investment Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE och JP Morgan AG har agerat Joint Global Coordinators. BNP PARIBAS, BofA Securities Europe SA, Citigroup Global Markets, Deutsche Bank Aktiengesellschaft, Coöperative Rabobank U.A. och Swedbank AB i samarbete med Kepler Cheuvreux S.A. och Skandinaviska Enskilda Banken AB har agerat Joint Bookrunners. Gernandt & Danielsson Advokatbyrå KB och Latham & Watkins LLP är legala rådgivare till Bolaget. Advokatfirman Cederquist KB och Milbank LLP är legala rådgivare till Joint Global Coordinators och Joint Bookrunners.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in