Fastigheter

Tre bolag bildar Studentbostäder i Sverige

Offentliga Hus AB, Amasten AB och Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB bildar ett gemensamt fastighetsbolag, Studentbostäder i Sverige.

Uppdaterad 2018-07-03
Publicerad 2018-07-03

De tre fastighetsbolagen Offentliga Hus AB, Amasten AB och Samhällsbyggnadsbolaget bildar ett gemensamt fastighetsbolag Studentbostäder i Sverige AB.  

Målet är att bidra till att skapa ett rikstäckande bolag som uteslutande fokuserar på studentbostäder. Något man i dagsläget anses saknas på den svenska marknaden. Studentbostäder i Sveriges ambition är därför att ta ett helhetsgrepp om studentbostäder i Sverige samt att genom digitalisering effektivisera driften av studentbostäder.

– Studentbostäder i Sverige AB kommer fylla ett tomrum inom segmentet studentbostäder. Jag ser fram emot att utveckla det vidare genom att vi tar in nya investerare i samarbete med Arctic Securities, säger bolagets vd Rebecka Eidenert, i ett pressmeddelande.

Bolagets fastighetsportfölj består av 21 fastigheter som omfattar cirka 49 000 kvm och uppgår till ett värde av cirka 900 miljoner kronor. Visionen är att bolaget ska fortsätta expandera, både genom förvärv av ytterligare studentbostadsportföljer i varierande storlek samt nyproduktion.

Bolaget kommer i nästa steg att resa kapital för ytterligare förvärv och nyproduktion.

Rådgivare: Colliers International AB

ÄGARBILD

Offentliga Hus: .....45,77 %
Amasten: ..............28,17 %
SBB: .....................21,69 %
Övriga: .................4,38 %

STYRELSE

Björn Rosengren (ordförande)
Sven-Göran Svensson
Rebecka Eidenert

LEDNING
Rebecka Eidenert (vd)

NYCKELTAL

Fastighetsvärde                   ~900 MSEK
Antal fastigheter                   21
Uthyrbar area                       ~ 49 000 kvm
Vakansgrad                         0,83 %

Platsannonser