Carl Armfelt, Tomas Lundmark och Erik Sprinchorn. FOTO: Pressbild
Fonder

Tomas Lundmark blir vd för Tin fonder – om FI ger grönt ljus

Tin fonder har rekryterat Thomas Lundmark till bolaget. Han kommer att arbeta med distributionen av fonden. Om FI lämnar grönt ljus blir han även att bli vd för fondbolaget.

Publicerad 2019-08-05

Förvaltarna Carl Armfelt och Erich Sprinchorn är mest kända som förvaltare av succéfonden Swedbank Robur Ny Teknik. I höstas hoppade de av fonden för att starta den egna fonden Core Ny Teknik, som kom igång i februari 2019.

Nu rekryteras Tomas Lundmark till fonden, han har liksom Armfelt och Sprinchorn arbetat på Swedbank. Närmast kommer han från Danske Bank där han var försäljningschef och ansvarig för tredjepartsdistributionen.

I ett pressmeddelande avslöjas också att Tin fonder lämnat in en ansökan till Finansinspektionen om att bedrivas fondverksamhet i egen regi. Om FI  visar grönt ljus för detta kommer Tomas Lundmark också att bli vd för fondbolaget.

– Vi är oerhört glada att kunna välkomna Tomas Lundmark till Tin fonder. Han kommer att bidra starkt till strukturkapitalet vi bygger i bolagets fortsatta långsiktiga resa. Inte minst inom distribution, där vi kommer få ännu bättre möjligheter att hålla kontakt med alla som investerat i fonden, säger Erik Sprinchorn i en presskommentar.

Carl Armfelt:

– Vi startade fonden Core Ny Teknik 4 februari och har fått en mycket lyckad start, med över 50 000 kunder och ett förvaltat kapital väl över två miljarder. Avkastningen har också varit god, upp 17 procent sedan start. Sex månader senare tar vi ytterligare ett stort steg i och med att vi återförenas med Tomas, säger Carl Armfelt.

– Det ska bli jätteroligt att arbeta tillsammans med Erik och Carl igen. Fonden har ett attraktivt fokus och förvaltningen fungerar bra. Jag ser fram emot mitt nya uppdrag och att fortsätta leverera god kundvård, trygghet och avkastning till alla våra 50 000 kunder och partners, säger Tomas Lundmark i pressmeddelandet.

Platsannonser