Finans

Teknikmagasinet i konkurs

Pryljätten kunde inte räddas i den andra rekonstruktionen och nu sätter ägarna bolaget i konkurs. Men hoppet lever fortfarande om att ny ägare ska ta över. 

Uppdaterad 2020-01-15
Publicerad 2020-01-15

Teknikmagasinet begärs nu i konkurs av ägarna. Detta står klart efter ett pressmeddelande. Bolaget som är i rekonstruktion har under en längre tid tampats med ekonomiska problem. Tidigare i år stod det klart att Teknikmagasinet behöver lägga ner minst 40 butiker för att komma på fötterna igen. Idag står det klart att detta inte räcker till. 

Teknikmagasinet meddelar att de fört dialog med investerare som visat intresse för bolaget. Dessa investerare vill däremot inte köpa Teknikmagasinet när bolaget är under rekonstruktion utan i stället förhandla med konkursförvaltaren, då prislappen troligtvis blir avsevärt lägre.

”Butikshandeln har dock drabbats av en fortsatt sjunkande omsättning och stigande hyror - samtidigt som en försvagad svensk krona har fördyrat varuinköpen från utlandet - så trots utomordentliga insatser från en ny bolagsledning så har det inte varit möjligt att nå lönsamhet”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

De två rekonstruktioner som inleddes under 2017 respektive 2019 kunde inte rädda bolaget. Peter Gyllenhammar klev in som ny delägare efter den första rekonstruktionen. 

– Peter gick in och köpte i den första rekonstruktionen i tron om att det här skulle gå att vända, men det har visat sig vara en mycket längre resa än förväntat att skära ner och anpassa verksamheten, speciellt i en fallande marknad för retail, säger Peter Gyllenhammars advokat Carl Östring till Dagens Industri.

 

Platsannonser