Annons

Annons

Sasja Beslik

Debatten om hållbara investeringar är stundtals förvirrande för den genomsnittlige investeraren, skriver Realtids Claes Folkmar och förklarar varför.

Miljö och ekonomisk tillväxt – går det ihop? Får man tro miljöaktivisterna är svaret nej. Så här svarar expertisen i ämnet hållbar tillväxt.

Förra veckans debattartikel "Dags att syna hållbarhetsbluffen i fonderna" väckte stor uppmärksamhet. Instämmer fler i att de "hållbara fonderna" mest är dyra och inte har någon positiv effekt för klimatet? Se här vad Realtids fredagspanel anser.

Samtidigt som finanssektorn har blivit själva sinnebilden för girighet och kortsiktighet, är den gravt underskattad för sina möjligheter att uppnå de globala hållbarhetsmålen och stoppa klimatförändringar. Det skriver Sasja Beslik och Karim Sayyad, aktuella med boken Guld och gröna skogar – investera klimatsmart och bli rik (Ekerlids Förlag).

Nordeas chef för ansvarsfulla investeringar, Sasja Beslik, är en av världens mest inflytelserika twittrare inom sitt område.